Közösen pályázik útfelújításra Hargita, Kovászna és Brassó megye

10

Egy lépéssel közelebb kerültek az Ocfalvától Városfalváig tartó útszakasz mentén található települések ahhoz, hogy az európai úthálózathoz csatlakozzanak. A mintegy 28 órán át tartó „pályázatfeltöltési maraton” után sikerült minden szükséges dokumentumot eljuttatni a gyulafehérvári, Regionális Operatív Programot elbíráló bizottságához – tudtuk meg Barti Tihamértól, Hargita Megye Tanácsának alelnökétől.

Péli Levente és Barti Tihamér. Finanszírozást keresnek Fotó: Márk Boglárka

A megyei önkormányzat múlt heti soron kívüli tanácsülésén döntött arról, hogy a Regionális Operatív Programban benyújtandó pályázatnak köszönhetően a következő négy évben a homoródszentpáli tavaktól, Városfalva, Székelydálya, Ége, Jásfalva, Kányád, Miklósfalva, Oc­falva érintésével megújulhatnak a 131-es, a 133-as és a 137A jelzésű megyei utak.
Ezen útszakasz felújítása azért fontos, mert ugyanezen a tengelyen pályázott Kovászna és Brassó megye is a saját területén áthaladó, az említett megyei utak folytatásának felújítására, így azon települések, amelyeket ez az úthálózat érint, közelebb kerülnek a nemzetközi forgalmú útvonalakhoz, egyenes összeköttetésben az E60 európai úttal.
Barti Tihamér azt nyilatkozta lapunknak, hogy a két szomszédos megye is időben benyújtotta az iratcsomóját, így nincs elvi akadálya annak, hogy pozitívan bírálják el a közös pályázatot. Ahhoz, hogy az erre előkészített internetes platformra rendben felkerüljön minden adat, a megyei tanács illetékes munkatársai 28 órán át, megállás nélkül dolgoztak. Barti köszönetét fejezte ki ezért a munkatársainak.
A Hargita megyében található útszakasz munkálatai mintegy 124 millió lejes beruházást vonnak maguk után, amelyből több mint 118 millió lej lenne a vissza nem térítendő összeg. A tervek szerint 2022 júniusában készülne el a teljes útszakasz, amelyen egyébként kilenc híd is található. Ezekből hármat teljesen újjáépítenek, míg hatot megjavítanak.

Márk Boglárka 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.