Kozmásié lett a Góbé Futam

5

Idén is megrendezték a Maksa melletti Óriáspince-tetőn a hagyományos Székely Vágtát, amely egyben a budapesti Nemzeti Vágta egyik helyi felvezetője. Bár voltak megyei vágtázók is, a „hazai pályát élvező” háromszékieknek állt a zászló, és a kézdivásárhelyi Berde Loránd lett a győztes. A Góbé Futamban viszont a csíkkozmási Bálint András vitte a prímet.

A Székely Vágta középfutamában még érdekeltek voltak a megyeiek Fotók: László F. Csaba

 

Zárult a Maksa mellett levő Óriáspince-tetőn a Székely Vágta, amelynek eredetileg első három helyezettje kvalifikálhatta magát a budapesti Nemzeti Vágtára. Ezt alapból végül a győztes kézdivásárhelyi Berde Loránd (lova: Anci) érte el, illetve a mögötte célba érő mikóújfalusi Tóth Barna, illetve a nyújtódi Ugron Attila. Utólag pedig a negyedik előpataki Bartha Ferencet is meghívták a budapesti döntőre. Székelyföldet továbbá hivatalból képviseli a házigazda Sepsiszentgyörgy lovasa.


A Székely Vágta mellett Góbé Futamot is rendeztek. Itt viszont a megyében maradt a győzelem, hiszen a csíkkozmási Bálint András nyerte a döntő futamot. A gyergyószentmiklósi László Pálra sokan fogadtak volna, hiszen tavaly ő bizonyult a legjobbnak a Székely Vágta Góbé Futamán, rutinja azonban most csak a harmadik helyre volt elég. S bár Veress Bálint és Boszporuszi Naptűz méltó ellenfelei voltak a csíkkozmási versenyzőnek, nem tudták átvenni a vezetést Szotyor számára.

A szotyori versenyző az utolsó félkörben gyorsított, és úgy nézett ki, sikerül is az élre törnie, Szellő azonban tovább suhant, és valósággal kikövetelte magának a győzelmet.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.