Közérdekű programokat támogatnak

27

Meghirdette civil szervezeteknek szóló pályázati kiírását Gyergyó­szentmiklós önkormányzata. Kulturális, ifjúsági, sport, turisztikai valamint szociális programok szervezésére lehet támogatást kérni.

Idén is pályázatot hirdetett Gyergyószentmiklós önkormányzata civil szervezetek támogatására, összesen 540 ezer lej értékben. Kulturális programok, események támogatására 50 ezer lejt szánnak, ifjúsági rendezvényekre 40 ezer lejt. Sporttevékenységeket idén 410 ezer lej értékben támogat a város, turisztikai programokra 30 ezer lejt adnak. A szociális ágazatban tevékenykedő szervezetek 10 ezer lejre pályázhatnak. A kategóriákon belül nincs megszabva felső határérték, amire egy adott szervezet pályázhat. Az érdeklődők számára fontos tudnivaló, hogy változtak a pályázati útmutatók, valamint a kitöltendő űrlapok is. Nagy Zoltán polgármester arra kérte a pályázókat, figyelmesen olvassák át az útmutatót és töltsék ki az űrlapot, ugyanis az előző évben többen nem voltak tisztában azzal, milyen feltételeket kell teljesíteniük, arra is volt példa, hogy valaki támogatást nyert, de elszámolni nem tudott rendezvénye költségeivel. A szervezetek megtalálják az űrlapokat a város honlapján vagy a városháza ügyfélfogadójában, ahol bővebb információt is kérhetnek. A pályázatokat június 14-ig lehet benyújtani.
A civil szervezetek mellett az egyházak számára is pályázatot írt ki az önkormányzat, 186 ezer lejt osztanak szét a pályázók között.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.