Közeledik az átadás időpontja

60

Jól haladnak a Csíkszeredában újonnan épülő labdarúgó-stadion és egyben kollégium építésével, amelynek hivatalos átadóünnepségét szeptember 12-én tarják meg. Elkezdődött a hu­mán­erőforrás toborzása, és várják a kollégiumba vágyó gyerekek jelentkezését is. Az épület nevet is kap. Ezentúl a Márton Áron Tehetséggondozó Központ névre fog hallgatni.

Két hét, és átadják a tehetséggondozó központot
Két hét, és átadják a tehetséggondozó központot

Iskolakezdésre kész állapotban lesz az FK Csíkszereda új stadionja, továbbá az egybevont kollégium – tájékoztatott minderről Ráduly Róbert Kálmán, a kivitelezés projektmenedzsere, akinek szeptember elsejéig szól ez a megbízatása. Csíkszereda polgármestere megjegyezte, hogy a Márton Áron Emlékév jegyében az épülő komplexum a Márton Áron Tehetséggondozó Központ nevet fogja viselni. Mindez az FK Csíkszereda, illetve a Szent Kereszt Plébánia közös elhatározása volt.
Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke hozzátette, hogy mindez a labdarúgáshoz kötődő projekt, és így bátran ki lehet jelenteni, hogy az utánpótlás-nevelés nem elvett, hanem értéket hozott a közösségnek. S mindezt a magyar állam hathatós támogatásának köszönhetően. Elmondása szerint az eredeti cél azonban módosult. Első körben az volt a terv, hogy a kollégium működtetését átadják a Márton Áron Főgimnáziumnak, ám több konzultáció végén – amelyeken sem a város, sem a megye nem képviseltette magát – úgy döntöttek, hogy ezt is átvállalja a labdarúgóklub.
A Márton Áron Tehetséggondozó Központ hivatalos átadása szeptember 12-én fog megtörténni – mondta Ráduly. Addig a humánerőforrás keresésére kell pontot tegyenek, illetve fel kell töltsék középiskolás magyar tannyelvű iskolába járó diákokkal a kollégiumot. A kivitelezésre visszatérve az az utolsó fázisába érkezett. Ki vannak alakítva a kollégiumi szobák, amelyek három-, négy-, illetve ötágyasak lesznek külön fürdőszobával. Van, ahol már a bútorzat elhelyezésére kerül sor. Az alsó szinten az öltözők, az orvosi rendelő, a rehabilitációs központ, az étkezde, a konyha rendbetétele zajlik.
„A létesítmény egy úttörő projekt, hiszen egyszerre több igényt is kiszolgál: a sportot és a tanulást is. A kollégiumban 150 helyet fogunk meghirdetni középiskolás diákoknak. Fontos kihangsúlyozni, hogy nemcsak márton áronos diákokat fogad a kollégium. Modern igényeket elégít ki a kollégium, amely szolgáltatásai egy háromcsillagos szállodáéval van egyenértékben. A diákok részére a havi díj 400 lejben lesz megszabva. Ez az összeg tartalmazza a lakhatást, az étkezést, illetve az állandó nevelői felügyeletet. A kollégiumban a tervek szerint, amely kidolgozás alatt áll, lesz nyelvtanulásra lehetőség, de színjátszó csoport is lesz. A működtetést az FK vállalta át, amelyet különböző támogatásokból igyekeznek megoldani” – fogalmazott a leköszönő projektmenedzser.
Az épületnél folyik a közművesítés előkészítése, amelyet szintén átvállalt az FK a várostól. A városra marad viszont a területrendezés, amelyre van egy ideiglenes területrendezési terv, továbbá a füves pálya körüli futópálya, illetve a lelátó rendezése.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.