Könyvek által megy előre

40

Olvasnivalóval nevelik, a tudomány és technika megismerésére irányítják a tanulók figyelmét a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskolában. Vetélkedőn lehet bizonyítani, ki mit sajátított el a tudomány terén.

Eredményesen pályázott, összesen 3000 lej vissza nem térítendő támogatást kapott Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalától a Bethlen Gábor Általános Iskola ahhoz, hogy sikeresen lebonyolítsa a Tudomány és Technika – Olvasóvá nevelés a Bethlen Gábor Általános Iskolában elnevezésű, 3360 lej értékű oktatási projektet.
A cél, hogy az olvasás fontosságára irányítsák a diákok figyelmét, felkeltsék a tudomány és a technika iránt az érdeklődésüket, és gazdagabb ismeretterjesztő könyvészetet biztosítsanak a tanulóknak – tájékoztatott a tanintézmény könyvtárosa, Dunkler Réka.
A kapott támogatásból 2800 lejre könyvet vásároltak: összesen 88 ifjúsági, ismeretterjesztő kötettel gyarapodott az iskola könyvtára. A kötetek forrásanyagként szolgálnak a két, javában zajló iskolai szintű vetélkedőben részt vevő diákoknak.
A Tudomány és technika című kvíz szeptember 21-én kezdődött, az eredményhirdetés október 27-én lesz. Ugyancsak szeptember 21-től lehetett jelentkezni a Szenvedélyem a tudomány és technika című versenyre.
– A vállalkozó szellemű diákok kiválaszthatnak egy-egy általuk kedvelt témát, kidolgozására könyvészetként a támogatásnak köszönhetően vásárolt könyveket kell használniuk. A kiselőadást október 31-én mutatják be diáktársaiknak, így nemcsak a versenyzők, hanem a megmérettetésen részt nem vevő tanulók tudása is gazdagodik – közölte a könyvtáros.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.