Kikaptak az udvarhelyiek

34

Továbbra sem sikerül a SZKC-nak a Tordai Potaissa legyőzése: a Kolozs megyeiek rendre kifognak az udvarhelyieken. A hazai férfi kézilabda-bajnokság második fordulójában a tordaiak érvényesítették a hazai pálya adta előnyöket. Az SZKC másfél éve nem nyert a Potaissa ellen.

Továbbra is az egyik legnehezebben legyőzhető ellenfele marad a Székely­udvarhelyi Kézilabda Clubnak a Tordai Potaissa – ezt igazolja a két csapat közötti szombati találkozó végeredménye is. Az SZKC utoljára tavaly márciusban nyert a tordaiak ellen, sőt a rájátszás során kétszer is a Potaissa ütötte el a továbbjutástól az SZKC-t. Az udvarhelyiek ezúttal sem tudtak pontot szerezni a Potaissa ellen, szombaton a hazai férfi kézilabda-bajnokság második fordulójában nyertek hazai közönség előtt a tordaiak.
A szombati meccset a lehető legrosszabban indította az SZKC, az első 13 percben csak Szadovij volt eredményes, míg a tordaiak ezalatt kilenc gólt dobtak. Dragan Djukics kétszer is időt kért, a cserékhez folyamodott, és habár későre, de az udvarhelyiek támadásban kezdtek eredményesek lenni. Szünetre a Potaissa hétgólos előnnyel mehetett, de a második félidő elején a gyors gólváltás után újra hibáztak az udvarhelyiek, a tordaiak pedig ezt kihasználva tovább növelték előnyüket, amely a 45. percben tizenkét pont volt. Az utolsó tíz percben már a tordaiak is vesztettek lendületükből a biztos vezetés tudatában, így az SZKC faragott ugyan a lemaradásból, ám nem tudták az első percekben összeszedett tetemes hátrányt ledolgozni.

Eredmények
Bölények Ligája, 2. forduló: Tordai Potaissa – Székelyudvarhe­lyi KC 34–28 (16–9). Az udvarhelyi pontszerzők: Szadovij 7, Mihalcea 4, Kuzmanoszki 4, Vilovszki 3, Szőke 3, Baranau 2, Ghiță 1, Krivokapics 1, Dragas 1, Kovacevic 1, Da Rosa 1. További eredmények: Bukaresti Dinamo – Nagybányai Minaur 36–25, Bukaresti Steaua – CSM Suceava 26–19, Politechnica Iași – Dunărea Călărași 27–28. A Temesvári Poli – HC Vaslui és a CSM Focșani – Fogaras találkozók lapzárta után értek véget. A CSM Bukarest – Konstancai HC Dobrogea Sud találkozót ma 20 órától játsszák.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.