Kettőből egy

29

Némi meglepetésre csupán a Székelykeresztúri Egyesülés lépett tovább a labdarúgó Románia-kupa országos szakaszának második fordulójába, igaz, ők játék nélkül. A Székelyudvarhelyi FC viszont kétgólos vereséget szenvedett.

Két megyei csapat volt érdekelt a labdarúgó Románia-kupa országos sza­ka­szának első fordulójában. A harmadik ligás Székelyudvarhelyi FC a negyedik ligás Kovászna megyei Papolci FC-vel, míg a megyei kupagyőztes Székelykeresztúri Egyesülés a Maros megyei Marosvásárhelyi Juvenessel került össze.
A keresztúri alakulatnak nagyon könnyű dolga volt, hiszen a vásárhelyi alakulat már korábban jelezte, hogy nem tudja vállalni a párharcot, így zöld asztalnál 3–0-val írták jóvá a meccset.
A Székelyudvarhelyi FC a felkészülési meccsek után viszont élesben is kipróbálhatta magát. Igaz, Gálhidi György vezetőedző több játékosára nem számíthatott: voltak sérültek, illetve vannak olyan játékosok, akiknek még a játékengedélye nem érkezett meg. A fiatal csapat ennek ellenére nem kezdett rosszul, ám mégis ők kerültek hátrányba a 14. percben. Ezt viszonylag rövid időn belül sikerült eltüntetni, miután Csíki Dénes értékesített egy büntetőt. A folytatásban az SZFC dominált, ám minden lehetőséget kihagytak. A Papolc az első félidő hajrájában egymás után két gólt is szerzett. A fordulást követően újfent erőre kapott az SZFC, Czimbalmos szépített is a 74. percben. Innentől kezdve mindent egy lapra feltéve támadott a Gálhidi-csapat az egyenlítés érdekében, de egy kontra végén a háromszékiek újfent betaláltak, eldöntve a mérkőzés és a továbbjutás kimenetelét.
A második körbe így csak Keresztúr lépett tovább, és várhatóan harmadik ligás ellenfelet kap már. Ezen körben ugyanis az első körből továbbjutó 26 együttes mellé 32 harmadik ligás csapatot sorolnak be. Ezen körben könnyen meglehet, hogy csatlakozik az FK Csíkszereda alakulata is. A találkozókra augusztus 23-án 17.30-tól kerül sor. A sorsolást várhatóan a jövő héten tartják meg.

Ajánlott cikkek

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.