Két bronzérem az ob-n

45

Nagybánya mellett szervezték meg a tájfutók idei váltó országos bajnokságát. A hétvégén tartott viadalról a VSK Csíkszereda sportolói két bronzéremmel tértek haza.

A VSK Csíkszereda női váltója a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot
A VSK Csíkszereda női váltója a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot

A Nagybánya melletti Sza­kállasdombó és Kővár­füred környékén szervezték meg a tájfutók idei váltó országos bajnokságát a hétvégén. A versenyen 168 tájfutó állt rajthoz és az országban működő szakosztályok többsége jelen volt a rendezvényen. A VSK Csíkszereda sportolói két bronzéremmel zárták a pontvadászatot.
A felnőttek versenyét a férfiaknál és nőknél is Craiova nyerte, idén dominálták a váltók versenyét. A nőknél a dobogó második fokára a kolozsvári tájfutók állhattak fel a Simon Ágnes, Simon Gyöngyi és Bogya Yana összeállításban, míg a harmadik helyen a Ráduly Annamária, Györfi Melinda és Mandel Réka alkotta VSK Csíkszereda csapata végzett.
A férfiaknál Craiova két váltót is indított és ők egymás közt osztoztak az első két helyen, a bronzéremért nagy harc folyt a felsőbányai, nagybányai, brassói, plopeni-i és csíki váltók között. Közülük végül a VSK Csíkszereda csapata került ki győztesen, így az Erősdi Zakariás, Suciu Simion és Szép Zoltán alkotta váltó a dobogó harmadik fokára állhatott. A veterán tájfutók versenye is népesre sikeredett, összesen tizenhárom váltó nevezett be. Végül Kolozsvár nyert, a nagyváradi és marosvásárhelyi tájfutók előtt. A VSK Csíkszereda a Szalay Zoltán, Ráduly Róbert Kálmán és Szász János felállásban a negyedik helyen zárt.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.