Kék hét – rendőrségi hírek

41

Átjárón gázolt
Székelyudvarhelyen, a Hunyadi János utcában átjárón ütött el múlt pénteken 83 éves gyalogost 35 éves oroszhegyi sofőr. A gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett, meggondolatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával eljárás indult az autóvezető ellen.

Alacsonyan szálló autók
Túl gyorsan hajtott vasárnap Csíkszereda irányából Tusnádfürdő felé haladva az 56 éves brassói sofőr, aki a csíkszentgyörgyi letérőnél nem tudta bevenni a kanyart és az úttestet elhagyva felborult. Ezt követően pedig kiborult, mert 54 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.
Kedden jogosítvány nélkül, be nem jegyzett motorkerékpárral kenődött szentegyházi kerítésre a városbeli 18 éves motoros. A mutatvány súlyos sérülésekhez vezetett. Ugyanaznap jogosítvány nélkül vezető gyergyótekerőpataki sofőrnek sem volt elég széles az út Csíkdánfalva és Csíkmadaras között: ő is lesodródott az úttestről, a nagy ugrabugrálásban pedig kórházi ápolásokat igénylő sérüléseket szenvedett a 41 éves utasa.

Feladhatják rá a kabátot
Kabátot lopott egy 20 éves ukrajnai férfi szerdán csíkszeredai üzletből, nem feltétlenül exportálási szándékkal: kiderült, hogy az útlevelében fellelhető adatok hiányosak, valószínűsíthetően jogtalanul tartózkodik Románia területén. Lopás és törvénytelen határátkelés gyanúja miatt eljárás indult ellene, továbbá átadták a férfit a megye bevándorlási osztálynak.

Az oszlop állította meg
Fittyet hányt arra a lehetőségre, hogy Csíkszeredában manapság szinte bárhogyan lehet parkolni: a 32 éves városbeli sofőr azért is betonoszlopban állt meg szerda este az autójával. Igaz, mindehhez hozzásegítette a 0,72 mg/l-es légalkohol-koncentráció is, aminek köszönhetően nemcsak testi sértés, hanem ittas vezetés miatt is rájár a rúd.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.