Kék hét – rendőrségi hírek

11

Fától gerendáig
Mozgalmas hét áll mögöttünk falopások, törvénytelen szállítások szempontjából. Múlt csütörtökön csomafalvi fuvarost értek tetten, amint 2,2 köbméter bükkfát szállított haszonjárműve rakterében. Ugyanaznap három maroshévízi faipari vállalatnál ellenőriztek a rendőrök és nyomozók, egyiküknél be- és kiszállítást igazoló iratok között találtak rendellenességeket, egy másiknál 7,4 köbméter „eltitkolt” famennyiséget találtak. 2500, illetve 5000 lejre bírságolták őket, utóbbitól el is kobozták a pluszfát.
A hétvégén folytatódott a „ráfázás”. Egy kányádi, egy siménfalvi és egy székelyudvarhelyi lakostól összesen 2,87 köbméter tűzifát koboztak el, hármukat együttesen 5000 lejre bírságolták. Borszéken damuki fuvarost állítottak meg a rendőrök, és megállapították, hogy a szállított mennyiség több, mint amennyit a szállítási irat jegyez. Farkaslakán és Felsőboldogfalván egy-egy vállalatnál 17, illetve 7,5 köbméter tűzifát illetően találtak rendellenességet. A fát elkobozták, 6-6 ezer lejes bírságot róttak ki.
Kedden Felcsíkon ellenőriztek rendőrök és erdészeti szakemberek. Gyimesfelsőloki cégnél 38,6 köbméter gömbfára bukkantak, a fát elvették, helyébe 30 ezer lejes szabálysértési bírságot adtak. Másnap a Gyergyói-medencében folytatódtak az ellenőrzések, és itt egy cégnél arra figyeltek fel, hogy 36,5 köbméter fa esetében nem az volt az eladó, amit az iratokban feltüntettek. Előbbi céget három kihágás miatt 15 ezer lejre, azt, amelyiktől a fa származik 5000 lejre bírságolták, a fát természetesen elkobozták.

Időstől lopott
90 éves borszéki lakoshoz tört be ismeretlen tettes múlt kedden. A rendőröknek vasárnap sikerült azonosítaniuk a gyanúsítottat a 17 éves városbeli B. F. személyében, aki egyébként ételt, italt, ruhát lopott. Csak részben tudták visszaszolgáltatni a javakat, az ügyben az ügyészség jár el.

Elszállt és súlyosan megsérült
Annyira gyorsan haladt autójával szombaton a 44 éves kászonaltízi C. P., hogy miután megcsúszott az aszfalton, 46 méterre sodródott az úttesttől – áll a megyei rendőrség közleményében. Az autóvezető súlyos sérüléseket szenvedett. Ennél olcsóbban, könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetét a 48 éves karcfalvi B. S. és három falubeli utasa, amikor Vaslábon túl gyorsan ment be egy kanyarba és elrobbant az autó bal hátsó kereke, majd felborult. Peches volt viszont a szentábrahámi 43 éves K. K., aki egy úttesten bóklászó kutyát akart kikerülni, de a sáncban állt meg és súlyos sérüléseket szenvedett.

Kiskorúakat gázoltak Csíkszeredában
Két kiskorút is elütöttek kedden Csíkszeredában. Egy 9 éves gyermeket a 45 éves S. B. gázolt el gyalogosátjárón motorkerékpárral a Tudor Vladimirescu utcában a kora délutáni órákban. Este a 26 éves csomafalvi K. K. 8 éves gyergyószentmiklósi gyermeket ütött el Csíkszeredában a Nagyrét utcában. A kiskorú felügyelet nélkül, szabálytalan helyen próbált átkelni az úttesten. Mindkét gyermek könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.