Könnyed győzelem a nyitányon

35

Elkezdte a román bajnokságban is a menetelést a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely nyitásaként a már csak nevében „ősi rivális” Bukaresti Steauát fogadta. Volt egy pillanat, amíg szorosnak mondható volt az állás, végül kilencgólos hazai siker született. A Gyergyószentmiklósi Progym is készül a szezonra.

A végére nagyon könnyed győzelmet ünnepelhetett a kék-fehér alakulat Fotó: László F. Csaba

Előrehozták a Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua román jégkorong baj­noki páros forduló időpontját az eredeti kedd–szerda napokhoz képest, így már hétfő este egymásnak feszült a két alakulat. A Steaua már letudta az idénynyitó meccseit a Brassói Coronával szemben – két sima vereség – míg a csíki csapatnak ez volt az első román bajnokija. A felek a felkészülés során már találkoztak egymással Csíkszeredában, amikor a kék-fehérek két számjegyű gólt ütve simán hozták a meccsüket.
Ezúttal is hasonlóra lehetett számítani. A bakák viszont derekasan állták a sarat egészen a mérkőzés feléig, amikor csupán 1–1 volt az állás. A Sportklub fél gőzzel játszott, addig is és azután is, ám a meccs második felére így is borult a pálya. Ez a második húsz perc végére 4–1-et jelentett a gólok számát illetően, míg a meccs végére 11–2 lett. A felek ma este 18.30 órától újból összemérik erejüket.
A csíki csapatra egyébként zsúfolt hét vár, hiszen a tegnapi és a mai Steaua elleni találkozókat követő két szabadnapjuk lesz, ám péntektől vasárnapig három meccset játszanak majd. Pénteken fogadják az Erste Ligában a Fehérvári Titánokat 19 órától, majd szombaton és vasárnap a Bukaresti Sportul Studențesc vendégeskedik Csíkszeredába. A szombati mérkőzés 18.30 órától, míg a vasárnapi 11 órától lesz.
Román bajnokság: Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua 11–2 (1–0, 3–1, 7–1) /gólszerzők: Fodor (11.), Valchar (29.), Egyed (32.), Rokaly Sz. (37.), Antal Zs. (41., 45., 49.), Fabus (46.), Molnár Z. (47.), Casaneanu (51.), Papp (54.), illetve Cranga (26.), Antal A. (49.)/.

Ajánlott cikkek

Készül a Progym
A Gyergyószentmiklósi Progym jégkorongcsapata is elkezdte a felkészülési mérkőzések sorozatát. A már egy hónapja jégen levő gyergyószentmiklósi alakulat hazai környezetben fogadta a Csíkszeredában edzőtáborozó Galaci Dunăreát. A nyáron új vezetőedzőnek kinevezett dán Jörgen Kryger Andersennek sok ideje nem volt csapatot alakítani, hiszen az újonnan szerződtetett légiósok hada – Szergij Csernyenko, Dimitro Nyimenko, Dimitro Tolkunov, Volodimir Romanenko, Ruslan Boriszenko – alig egy hete érkezett meg. Ez meg is látszott a jégen, hiszen a piros-fehérek nem igazán találták egymást. Ez leginkább az első meccsen jött ki, amelyen hiába vezettek, majd jöttek fel döntetlenre, a hajrát nem bírták, és a Galac ezt ki is használta.
A második mérkőzés ott folytatódott ahol az első félbeszakadt. A Progym gyenge játékkal rukkolt elő, majd a meccs felétől varázsütésre megváltozott a játékuk. Kétgólos hátrányból előbb felálltak, majd az utolsó felvonásra maguk felé billentették a mérleg nyelvét.
A Progym szakvezetője örvendhet a győzelemnek, és még van egy hete, hogy csapatát még jobban felkészítse, amikor is a gyergyószentmiklósiak hazai pályán fogadják a Csíkszeredai Sportklubot. Ezt a találkozót szeptember 19-én rendezik és ez lesz a Progym első hivatalos összecsapása.
Eredmények: 1. meccs: Gyer­gyó­szentmiklósi Pogym – Galaci Dunărea 3–5 (1–0, 2–2, 0–3) /gólszerzők: Barabás László (6.), Szergij Csernyenko (24.), Csergő Hunor (38.) illetve Timur Radulov (31.) Ruraj Durkech (34., 51.), Donatas Kumeliauskas (43.), és Anton Butocsnov (60.)/; 2. meccs: Gyergyószentmiklósi Progym – Galaci Dunărea 5–2 (0–1, 2–1, 3–0) /gólszerzők: Szergij Csernenko 38, Csergő Hunor (40.), Elekes Darabont Hunor (45.), Vitalij Kiricsenko (50.), Pavel Boriszenko (51.), illetve Andrej Butocsnov (1.), és Anton Butocsnov (29.)/.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.