Kék hét – rendőrségi hírek

Készültek a télre
Csíkkozmáson 23 éves férfi a községháza erdejéből vágott ki egy fát saját célból, Gyergyó­szent­miklóson pedig 2,2 űrméter fával szekerező 24 éves fiatalembert értek tetten az elmúlt hétvégén. Szerdán gyergyóhollói 29 éves ember 3,57 köbméter fával furikázott Borszéken. Mindhárom esetben elkobozták a fát és 5-5 ezer lejjel veregették vállba a fát „gyűjtőket”.

Ittas sofőrök
Múlt pénteken összetört autója mellett szomorkodott egy 39 éves maroshévízi férfi, aki a lakossági bejelentés szerint részegnek tűnt. Az 1,29 mg/l-es légalkohol-szint valóban ezt igazolta, ő azonban állította, hogy a balesetet követően nézett a pohár fenekére. A hétvégén egy varsági és egy parajdi sofőrt is ittas állapotában igazoltak – utóbbinak jogosítványa sem volt –, sőt egy gyergyóhollói autóvezetőt meg sem kellett állítani: megállt ő egy kerítésben a gyorshajtás és a részegség keverésének eredményeként. Vasárnap fiatal gyergyószentmiklósi bóbiskolt el Ditró területén és hídfőnek ütközött. Némi alkohol (0,18 mg/l) neki is rontotta az esélyeit, sajnos súlyos sérüléseket is begyűjtött. Kedden 50 éves székelyudvarhelyi hajtott a szemből érkezők sávjára ittasan, és ütközött csíkszeredai sofőr autójával. A balesetet okozó autóvezető könnyebb sérülésekkel szállt ki sáncba borult autójából.

Lovat ütött el
A megyeszékhely Hargita felőli kijáratánál felügyelet nélkül hagyott lovat ütött el hétfő reggel egy udvarhelyi autós. A ló a baleset utén elpusztult, a sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Lefektette a teherautót
Kedden reggel 47 esztendős zetelaki fuvaros fával megrakott félutánfutója egy cekendi kanyarban kibillent egyensúlyából, majd a „táncot” borulás követte. A sofőr apróbb horzsolásokkal megúszta az esetet, de a felborult teherautó miatt egy darabig félsávon állt a forgalom.