Jövő héten megint Csík-Expo

10

Huszonhetedszer szervezi meg Csíkszeredában az Expo-Har Kft. a Csík-Expo nemzetközi fogyasztási cikkek vásárát. A sok újdonság között az egyik legfontosabb, hogy idén a május 25. és 28. között zajló kiállítás az eddigiektől eltérően nem a Vákár Lajos Műjégpályán, hanem az Erőss Zsolt Arénában lesz. Az expóhoz számos kísérőrendezvény kapcsolódik majd.

A főszervezők célja: hozzájárulni a Hargita megyei bérek növekedéséhez Fotó: László F. Csaba

Az Csík-Expóra mindennap délelőtt 10 és este 8 óra között ingyenes lesz a belépés. Idén is szerepelnek a kínálatban ruhaneműk, kozmetikumok, konyhai gépek, bútorok, élelmiszeripari termékek, szeszes italok, mezőgazdasági gépek, nyomdatechnikai eszközök, erdészeti és útépítő gépek, elektromos berendezések (okos ház, fűtéstechnika), különböző elektronikai gépek, kézművesalkotások stb. A Hargita megyei cégek mellett többek között Kolozs, Szatmár, Arad és Temes megyei vállalkozók is képviseltetik magukat, illetve az anyaországi cégek is lényegesen nagyobb számban jelennek meg – számolt be az idei rendezvényről Földi Zsuzsánna és Kovács-Szécsi Attila főszervező, akik azt is elmondták, hogy egyik célkitűzésük abban segíteni, hogy ne Hargita megyében legyenek országos szinten a legkisebbek a bérek. Ez pedig a jó üzleti kapcsolatok kialakításával elősegíthető.
Az idei rendezvény tehát a különböző térségekből érkező vállalkozók közötti kapcsolatteremtésre is jó alkalom. A szervezők nem bízzák ezt a véletlenre: a Csíki Vállalkozók Egyesülete és a Magyar Nemzeti Kereskedőház székelyudvarhelyi re­gionális képviseletével együttműködve idén is megszervezik az Üzleti fórumot és a B2B (Business-to-business) találkozót. Az esemény a Csík-Expo nyitónapja május 25-én lesz a csíkszeredai Hargita Vendégváróban, 13 órától. A konferenciára olyan előadókat hívtak, akik rövid, tíz-tizenöt perces blokkokban aktuális pályázati lehetőségekről beszélnek. A jelenlévők információt szerezhetnek a jövőbeni magyar kormányzati támogatásokról, korszerű marketingeszközök igénybevételi lehetőségéről, fontos, aktuális piaci információkról. A helyi vállalkozók megbeszéléseket folytathatnak a B2B találkozó keretében a nemzetközi kiállításon részt vevő magyarországi cégek vezetőivel. A rendezvény ingyenesen látogatható, és magyar nyelven zajlik.
A kikapcsolódásra is lehetőséget adnak a Csík-Expón: a gyermekek számára vidámparkot állítanak fel, a felnőttek pedig buborékfocit játszhatnak. Az esemény meghívottja lesz DJ Venom, a magyarországi Halott Pénz együttes tagja, aki május 26-án, pénteken lép színpadra, és többek között hip-hop, dub, d’n’b és break műfajú zenét játszik a Grund szórakozóhelyen.

Márk Boglárka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.