Jön a székely rangadó

A hetedik játéknaphoz érkezik a román teremlabdarúgó-bajnokság, amely során székelyföldi rangadót rendeznek hétfőn 19 órától, méghozzá Szé­kely­udvarhelyen. A csíki csapat teszi látogatását az udvarhelyi sportcsarnokba. Az Imperial Wet győzelemmel búcsúztatta a legutóbbi fordulót, míg az FK Szé­kelyudvarhely egy győzelemmel felérő döntetlent ért el Déván a címvédő otthonában.

Szőcs Loránd (a labdával) ellenfélként tér vissza Udvarhelyre Fotó: Imperial Wet / facebook

Első alkalommal rendeznek a román teremlabdarúgó-bajnokság 2017/2018-as idényében székelyföldi és egyben megyei rangadót, amelyen az FK Székelyudvarhely a Csíkszeredai Imperial Wet csapatát fogadja.
A bajnokságból hat forduló járt le, amelyet követően az Imperial Wet a hatodik a tabellán 7 ponttal, míg az FK a negyedik 14 ponttal. A két csapatnak ellentétes céljai vannak az idei idényre. Székelyudvarhelyen a cél az érem – és lehetőleg minél fényesebb – megszerzése, míg a csíki oldalon újoncként a rájátszás elérése.
Az FK Székelyudvarhely azon négy csapat közé tartozik, amely nagyágyúnak mondható a pontvadászatban a címvédő Déva, a tavalyi ezüstérmes Galac és a bronzérmes Temesvár mellett. Az FK az idei idényben pedig még nem kapott ki, sőt a legtöbb gólt rúgta. Négy győzelem mellett két döntetlent könyvelt el. A Temesvárral hazai környezetben, míg Dévával csütörtökön este egy fordulatokban gazdag összecsapáson, amelyen négy másodperccel a vége előtt mentettek pontot.
A csíki csapat meccsről meccsre fejlődik és igyekszik újoncként megfelelni az elvárásoknak, nem is teszi rosszul, elég csak a Galac elleni meccsre gondolni. A legutóbbi fordulóban pedig nagyarányú győzelmet sikerült elérni a közvetlen rivális Resicabánya ellen, ami jó alaphangot adhat a ma esti rangadóra.
Csíki szempontból nem lesz egy egyszerű meccs, bár egy felkészülési mérkőzésen sikerült szoros eredményt – 6–4 – elérni, amelyen nem volt ott válogatottbeli kötelezettségek miatt a kapus Andrei Grigoraș, illetve a gólgyáros Szőcs László.
A mérkőzés egyértelmű esélyese a Jakab Zoltán által felkészített FK Székelyudvarhely.
A találkozó 19 órától kezdődik a székelyudvarhelyi sportcsarnokban, várhatóan telt ház előtt, hiszen a hazai csapat szurkolói mellett a csíkiak drukkerei is a helyszínen tekintik majd meg az összecsapást.

Darvas Attila