Ismét gyűjtenek kupakokat, triciklire váltanák be

121

Folytatja kupakgyűjtő akcióját a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesülete: ezúttal a csíkszeredai Hegyi Csabának vásárolnák triciklit, aki betegnyugdíjasként önkéntesen dolgozik a védett műhelyben.

Hegyi Csaba mozgási nehézséggel küszködik. Életét könnyebbé tenné egy tricikli
Hegyi Csaba mozgási nehézséggel küszködik. Életét könnyebbé tenné egy tricikli22

A legutóbbi sikeres akciót követően, amikor a 22 éves András Ervinnek 770 ezer műanyag kupakot gyűjtöttek, melynek árából egy háromkerekű robbanómotoros mopedet vásároltak, a Remény védett műhely egyik dolgozója, Hegyi Csaba is jelezte a vezetőségnek, hogy szüksége lenne egy triciklire.
Hegyi Csaba elmondta, a csík­somlyói gyermekotthonban nevelkedett, egy évet dolgozott a készruhagyárban, majd a szervezet megalakulásától nekik dolgozik. Jelenleg betegnyugdíjasként a műhelyben varrogat – ottjártunkkor épp tarisznyákat –, és albérletben lakik. Születése óta mozgási nehézséggel küzd gerincferdülése miatt, mindkét lábát két-két alkalommal műtötték. Nagyon fáj a lába, egy tricikli nagyban megkönnyítené mozgását, ugyanakkor úgy érzi, a mozgás is jót tenne – az utóbbi időben kevés lehetősége volt erre. Korábban már volt egy triciklije, ami elromlott, és javíthatatlannak bizonyult, ezért lenne szüksége újra, amelyet a mostantól gyűjtött kupakok árából vásárolnának meg. Számára nem a motoros, hanem a hagyományos lábbal hajtós tricikli lenne megfelelő, amelyet nyáron arra is tudna használni, hogy eljusson Somlyóra, Taplocára vagy épp a környékbeli falvakba. Számára a kényelemnél fontosabb a sportolási lehetőség.
A korábbi kupakgyűjtő akciókba több iskola, kávézó is bekapcsolódott. Az összegyűjt kupakokat ezúttal is a szervezet Márton Áron utcai székhelyére várják.

Akár ez is tetszhet
1 hozzászólás
  1. […] Bővebben… […]

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek