Inkubátorház létrehozását tervezik

17

Vállalkozói inkubátorház létrehozását tervezik Gyergyó­szent­miklóson, erről egyeztettek a megyei, valamint a helyi önkormányzat képviselői. Azt tervezik, hogy a pályázati kiírás megjelenéséig minden készen álljon, s minél hamarabb benyújthassák a pályázatot.

A tervezett inkubátorházról egyeztettek. Előkészületek Fotó: HMT sajtószolgálat

A tervezett vállalkozói inkubátorház ügyében tartottak megbeszélést Gyer­gyó­szent­miklóson – írja közleményben Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. Amint a találkozón elhangzott, olyan vállalkozó, fejlesztő és egyben innovációs központ létrehozásán dolgoznak, amely az újonnan alakuló vállalkozások mellett a már létező vállalkozások működését is segítené, valamint a Talentum program beépítésével a kezdő vállalkozásokat is támogatná és erősítené. Egyelőre még tisztázatlan, hogy a három típusú inkubátorházból – vegyes, ipari vagy szolgáltatói – milyen irányultságú intézmény működne Gyer­gyó­szentmiklóson, ez a megvalósíthatósági tanulmány következtetéseinek megfogalmazása után dől majd el.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, dönteni kell arról, hogy a város milyen keretek között szeretne pályázni, csatlakozik-e a már meglévő közösségi fejlesztési társuláshoz, illetve, hogy mekkora önrésszel tudna beszállni a projektbe. A megyeelnök javaslata az volt, egyeztessenek a témában Székelyudvarhely polgármesterével is, ugyanis ott már sor került hasonló projekt kivitelezésére.
Nagy Zoltán, Gyergyó­szent­mik­lós polgármestere szerint az inkubátorház létesítése nemcsak a város, hanem egész Székelyföld számára előrelépést jelentene, az előzetes egyeztetések szerint lét­re­hozását a helyi vállalkozók is hasznosnak vélték és támogatják.
Az előzetes pályázati útmutató már ismert, de azt még nem lehet tudni, hogy mikor jelenik meg a tényleges kiírás.
– Fontos, hogy amire megjelenik, minden készen álljon, ezért arra lesz szükség, hogy Hargita Megye Tanácsa, valamint a város vezetősége megfelelően felkészüljön és több szempontot figyelembe véve előre tervezzen, mert az már most látszik, hogy sokkal szigorúbbak lesznek a követelmények és szorosabbak a határidők, mint az előző pályázati kiírás esetében – fogalmazott Borboly.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.