Ingyenes románnyelv-tanítás a Tompában

96

Ingyenes délutáni foglalkozásokat tartanak a Tompa László Általános Iskolában – idén újdonságként két pedagógus románnyelv-oktatást vezetett be.

Nem románt tanulnak, hanem élethelyzeteket. A pedagógusok szerint ez tetszik is nekik
Nem románt tanulnak, hanem élethelyzeteket. A pedagógusok szerint ez tetszik is nekik

Az alsósoknak hetente két alkalommal, a tanítási órák után kimondottan a hétköznapi helyzetekben használható nyelvi kompetenciákat fejleszti kommunikációs gyakorlatokkal két pedagógus, mások pedig matematika foglalkozásokat tartanak. A szülők igényelik a délutáni tevékenységet, és elégedettek azok megmutatkozó eredményeivel – mondták az órákat tartó elemi iskolai tanárok.
A románnyelv-tanítást a második félévtől vezették be, az első félévben az iskola Az anyanyelvi kompetenciák fejlesztése című POSDRU-projektben vett részt. Az újdonság kezdeményezője, ötletgazdája Imre Ildikó aligazgató, elemi iskolai tanár azt mondta: ezzel is az iskola tanítási órákon kívüli kínálatát kívánták bővíteni, mert a román nyelvi kompetenciák fejlesztésével – bár a délutáni foglalkozások más jellegűek, mint a tanórák – jelentősen hozzá tudnak járulni a gyermekek iskolai teljesítményének javulásához.
– Önkéntesen végezzük kollégáinkkal ezt a munkát, hiszen azoknak a gyermekeknek is lehetőséget kell biztosítani a fejlődésre, akiknek szülei nem tudják megfizetni a délutáni oktatást vagy a magánórákat – mondta Imre Ildikó, aki szerint a gyermekek élvezik a tevékenységet, a projektben részt vevő osztályok mintegy háromnegyede részt is vesz az órákon.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet
1 hozzászólás
  1. […] ingyenes-romannyelv-tanitas-a-tompaban […]

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek