Ingyenes oktatást terveznek

Műkorcsolya-oktatás indul Gyer­gyó­szentmiklóson, az első órát holnap tartják. Hamarosan ingyenes korcsolyaoktatás is lesz iskolás és óvodás gyerekek számára.

Biztos lábakon a jégen is. Gyergyószentmiklóson is tanítják Fotó: László Róbert / archív

Gyergyószent­mik­ló­son ed­ző­táboroztak a nyár vé­gén a budapesti Sport Ma­gic klub műkorcsolyázói, akkor többekben felmerült a kérdés, hogy miért ne lehetne Gyergyó­szent­miklóson is műkorcsolya-oktatás.
Évtizedekkel ezelőtt még tanulhattak műkorcsolyázni a gyer­gyói gyerekek, de aztán megszűnt ez a lehetőség. Most szülői kezdeményezésre ismét lesz a jégkorong mellett egy másik sportolási lehetőség is a jégpályán. Több édesanya fogott össze, Csíkszeredából szakembert hívtak, hogy tanítsa a gyerekeket, kérést fogalmaztak meg, hogy „jégidőt” kapjon a műkorcsolya oktatása, amelyet a polgármesteri hivatal, a Városi Sport Klub, a Lendület Sportegyesület és a sportiskola beleegyezésével meg is kaptak.
A tervek szerint heti két alkalommal lesz oktatás, szerdán és szombaton. Az első találkozásra holnap 19 órakor kerül sor. A gyerekeknek balettkorcsolyát és védőfelszerelést kell vinniük magukkal.
A polgármesteri hivatal támogatásával hamarosan ingyenes korisuli-program is indul majd Gyer­gyószentmiklóson, általános iskolás és óvodás gyerekek tanulhatnak korcsolyázni hetente egy alkalommal. Fórika Krisztina, a városháza szóvivője azt mondta, a program részleteiről az október 19-i tanácsülésen dönt majd a képviselő-testület, azt követően indulhat az oktatás. A tervek szerint a szülőknek csupán a felszerelést kell biztosítaniuk a gyerekek számára, sőt akinek anyagi lehetőségei nem engedik ezt meg, azok számára a program indulásáért dolgozó önkéntesek már gyűjtöttek korcsolyákat és védőket, így a gyerekek egy részének rendelkezésére bocsátják azokat.

Nagy Levente