Indulhat a korisuli

97

Indulhat a korisuli program Gyer­gyószentmiklóson – erről döntött a helyi képviselő-testület októberi soros ülésén. Megszavazták azt is, hogy az önkormányzat saját cége végezze télen a hó eltakarítását a város utcáin.

Ingyen tanulhatnak korcsolyázni a gyerekek Fotó: Nagy Levente

Novembertől elindulhat a ko­risuli program Gyer­gyó­szent­mik­lóson. A városi tanács legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a város több száz gyereke tanulhasson korcsolyázni ingyenesen. Nagycsoportos, előkészítős, első és második osztályos gyerekek mennek majd hetente rendszeresen korcsolyaoktatásra, iskolai órarendjükbe épül be a jégpályán töltött óra is. A jéghasználat díjtalan lesz e csoportok számára, s az oktatókat a helyi költségvetésből fizetik majd, így a szülőknek csupán a felszerelést kell biztosítaniuk gyerekeik számára. A programot már korábban népszerűsítették önkéntesek az óvodákban és iskolákban, de nem minden szülő fogadta azt örömmel, ugyanis némelyek számára nehézséget jelent, hogy reggel 8 órakor a jégpályára vigyék gyereküket vagy korcsolyát, védőket vásároljanak számukra. Természetesen olyan szülők is vannak, akik örülnek a kezdeményezésnek. Egy anyuka azt mondta, már korábban tervezte, hogy elviszi gyerekét korcsolyaoktatásra, de így szervezetten, az osztálytársakkal együtt még szívesebben megy a kislány, s nem elhanyagolható az sem, hogy nem kell fizetni érte. A programban tevékenykedő egyik önkéntes azt mondta, nagyon jó kezdeményezés a korisuli, a gyerekek érdekében jött létre, minden bizonnyal hasznukra válik majd, hogy többet sportolhatnak.
A testület döntött a műkorcsolya-oktatás támogatásáról is, kedvezményes jéghasználati díjat fizet egyelőre a csoport, viszont ha népszerű lesz a sportág, nagyobb szerepet vállal támogatásában az önkormányzat – hangzott el a tanácsülésen.
A tanácsosok megszavazták, hogy a Vitalissima Kft.-re bízzák a hókotrást a város területén, ötéves szerződést kötnek a céggel. Új beruházásokról is döntöttek: iskolák számára vásárolnak eszközöket, valamint a Tarisznyás Márton Múzeum autót vásárol.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.