Imádságos tanévkezdés: Szárhegyre hív Böjte atya

33

Megemlékezést szervez idén is a Dévai Szent Ferenc Alapít­vány a gyergyószárhegyi Tatár­dombnál, amelyre várnak minden székely családot, pedagógust, hogy őseink győzelmére emlékezve, együtt imádkozva készüljenek az új tanévre. Szom­baton egész napos program várja az érdeklődőket.

Magukra hagyott gyermekeket nevelek, nyár van és évről évre mind több gyerek marad a falak között! Hol vannak az édesanyák, édesapák, nagyszülők, rokonok? Népünk gyermekeit miért nem látogatják meg a véreink? Nincs ember, aki a fészekből kihullott gyermeket ölbe venné, mert kell a szórakozás, a sok lim-lom, a cifra nyomorúság, mely majd úgyis másé lesz! Népünk, sajnos ma, mint oldott kéve szétterült! – írja Böjte Csaba testvér a tatárdombi ünnepségre szóló meghívójában.
Mint fogalmaz, ma nem a tatár akarja elvenni az emberek életét, hanem a kényelmes semmittevés, vagy a kapzsi harácsolás. A szerzetes szerint ez ellen tenni kell, ezért hívja Gyergyószárhegyre a híveket.
A rendezvény 9 órakor kezdődik, Böjte atya és gyerekei gyalogosan indulnak a Szent Anna Otthontól a Tatárdombhoz. A szentmise 11 órakor kezdődik, majd koszorúzást követően ebéd következik. A délután folyamán lesz könyvbemutató, fellép a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekeiből álló zenekar, színjátszó- és tánccsoport is, valamint több zenekar is zenél majd. A 18 órakor kezdődő tombolasorsolást követően a Role Zenekar 30 éves jubileumi koncertjét hallgathatja a közönség, majd utcabállal zárul a nap.

Nagy Levente

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.