Igényelhető a fűtéstámogatás

33

Csíkszereda Polgármesteri Hi­vatalának Szociális irodája már fogadja a 2017. november 1. és 2018. március 31. közötti idényre a fűtéstámo­gatási kérelmeket. Azon családoknak és egyedülálló személyeknek, akik lakásfűtésre távhőt, földgázt, tűzifát, sze­net vagy fűtőolajt, illetve vil­lamos energiát használnak, egy sor feltételnek kell ele­get tenniük a támogatás igényléséhez.

A lakásfűtésre távhőt használó fogyasztók fűtéstámogatásban részesülnek, ha az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 786 lejt a családok, illetve az 1082 lejt az egyedül élő személyek esetében. A lakásfűtésre földgázt, villamos energiát, illetve tűzifát, szenet vagy fűtőolajt használó fogyasztók abban az esetben igényelhetnek támogatást, amennyiben az egy főre eső havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 615 lejt sem a családok, sem az egyedül élő személyek esetében.
A tömbházlakók a támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a lakástulajdonosi társulásoknál vehetik át. A kitöltött kéréseket a mellékelt igazoló okiratokkal együtt pedig ugyanott lehet benyújtani. Magánlakások esetében a formanyom­tatványok a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájában, a taplocai, csobotfalvi, csíksomlyói, csíkzsögödi és erdőaljai élelmiszerüzleteknél vannak elhelyezve.
Mindkét esetben a kitöltött formanyomtatványokat a mellékelt igazoló okiratokkal együtt a polgármesteri hivatal 28-as számú irodájába kell eljuttatni 2017. október 15-ig.
A vonatkozó törvénykezésben eszközölt módosítások kö­vetkeztében a jelenleg családi pótlékban vagy szociális támogatásban részesülőknek egy egyszerűsített típuskérést kell kitölteniük, melyet a Szociális irodából vehetnek át. Ebben az esetben a fűtéstámogatás odaítélésének elbírálása a már leadott igazoló okiratok alapján történik.
További információk a 0266–315120/115-ös telefonszámon vagy a Városháza 28-as számú irodájában igényelhetők.
A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges dokumentumok letölthetők a www.szereda.ro oldalon – hívja fel az érdekeltek figyelmét közleményében Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.