Idénynyitó ranglistaverseny: Bándi Tibor első helyen zárt a magyarországi BVSC-kupán

26

Budapesten versenyeztek a Szé­kely­udvarhelyi ISK-FSK asztali­teniszezői, akik részt vettek a BVSC-kupa I. osztályú idénynyitó ranglistaversenyén, amely már az új szezon pontvadászatában számít a magyarországi versenynaptárban. Az öt utánpótlás-korosztályból csupán a legkisebbek között nem indult udvarhelyi, a többi négy korcsoportban remekül helytálltak a fiúk, sőt az U12-es korosztályban Bándi Tibor Tamás a dobogó legfelső fokára állhatott.

Elkezdték az ISK-FSK Szé­kely­udvarhely utánpótlás asztaliteniszezői a magyarországi ranglistaversenyeken való részvételt. Nyitásként Budapesten a BVSC-kupán szerepeltek.
Az ifik versenyével indult a háromnapos viadal, a leginkább érdekelt Tamás Szabolcs a selejtező csoportokat magabiztosan tudta teljesíteni, csoportelsőként jutva a főtáblára. A sorsolás viszont nem kedvezett a remek formában lévő játékosnak, és az első helyen kiemelt magyar bajnok András Csaba ellen kellett csatázzon. Tamás jól kezdett, megnyerte az első szettet, de a hazaiak játékosa lassan felőrölte Szabolcsot, és 3–1-es győzelemmel ő jutott a legjobb nyolc közé. A páros versenyszámban a BVSC-s Rózsa Dáviddal magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé, a negyeddöntőben azonban 2–0-s vezetésről fordított az ellenfél, így Szabolcs ezúttal lemaradt a dobogóról.
A serdülők mezőnyében Jenei Barnabás és Karácsony Dániel vereség nélkül zárta a selejtezőt, így mindketten a főtáblára jutottak, az első fordulóban azonban mindketten vereséget szenvedtek. Karácsony csak asszisztálni tudott ellenfelének, míg Jenei nagyot küzdött a tolnai Balogh ellen, de ő is 3–1-es vereséggel búcsúzott. A páros versenyszámban viszont a Jenei–Karácsony duó remek játékot mutatva jutott el egészen a negyeddöntőig, csupán az idei ifi EB-n bronzérmes Both–András páros tudta őket megállítani, így az ötödik helyen végzett az udvarhelyi páros.
A harmadik napon az U12-es korosztály küzdelmei zajlottak, a mohácsi országos bajnokságon tavasszal bronzérmet szerző Bándi Tibor Tamás ezúttal még nagyobb elhatározással állt asztalhoz. A selejtező csoportok nem jelentettek akadályt, és annak ellenére, hogy a sorsolás neki sem kedvezett a főtáblán, Tamás óriási menetelésbe kezdett és sorra győzte le ellenfeleit. Az elődöntőben a ranglistát vezető Straubinger ellen magabiztos 3–1-gyel vágott vissza a tavaszi vereségért, a döntőben pedig további sziporkázó játékot produkálva szintén 3–1-es győzelemmel bizonyult a korosztály legjobbjának és megérdemelten emelhette a magasba a győztesnek járó trófeát.
Az U13-as korosztályban Karácsony Dániel és Bándi is kiemeltként szerepelt a főtáblán, így nem kellett selejtezőt játszanak. Az első fordulóban mindketten 3–0-s győzelemmel jutottak tovább, a legjobb tizenhat között Bándinál már előjöttek a délelőtti fáradalmak és emelt fővel veszített a későbbi ezüstérmes ellen. Karácsony a keze közül engedte ki a győzelmet a ceglédi Hörömpő ellen, így ő is búcsúzni kényszerült.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.