Idén is gyűjtenek adományokat

50

Tied csak az marad, amit másoknak adsz – ezzel a mottóval hirdeti meg idén a gyer­gyó­szent­miklósi önkormányzat élelmiszergyűjtő akcióját. A cél az, hogy rászoruló gyer­gyó­szent­miklósi családoknak nyújtsanak segítséget.

Tavaly sikeres volt az akció, idén is várják az adományokat

Együtt egymásért, Szent­miklósiakért – ezt a nevet viseli az a program, amelyet idén negyedik alkalommal hirdetett meg a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal szociális osztálya. A program évről évre bővül, s egyre többen támogatják a kezdeményezést – mondta Nagy Zoltán polgármester.
Gereöffy Imola, a szociális osztály vezetője közölte, hidat építenek a segítségre szorulók és segítséget nyújtók között, úgy, hogy nagyszabású élelmiszergyűjtést szerveznek s az adományokat a legrászorultabb családoknak juttatják el. Idén közel negyven szervezet, egyesület sorakozott fel a program mögé, menete az előző évekéhez hasonló: november 24. és december 17. között szombatonként örökbe fogadják a Sláger Centerben elhelyezett gyűjtőpontot s igyekeznek minél több arrajáró figyelmét felkelteni, személyes kapcsolatot tartani az adakozókkal. A szociális osztály Kárpátok utcai székhelyén a hét bármely napján fogadják az adományokat 8 és 16 óra között, s idén újdonság, hogy a Bucsin negyedben, valamint a főtéren is lehet bármikor adakozni a BB Market és a Cordial üzletekben.
A szociális osztály munkatársai gyakran tapasztalják, hogy sok család kell eldöntse télen: tűzifát vásárol vagy elegendő élelmiszert a családtagoknak, így az ünnepek közeledtével rajtuk szeretnének segíteni.
Tavaly 222 élelmiszercsomagot osztottak ki, idén több mint 250 család van listájukon, ahová adományt vinnének. Egyedül élő, beteg idősekről, egyszülős vagy többgyermekes családokról, valamint sérült gyermeket, illetve felnőttet gondo­zó családokról van szó. Az összes háztartásba ellátogattak, hogy felmérjék a családok helyzetét, s igyekeztek olyanokat választani, akik valóban rászorulnak s ritkán részesülnek segítségben. Ugyanakkor a városlakókat is arra kérik, ha tudnak olyan családról, ahol nagy szükség volna az adományra, jelezzék azt a szociális osztályon.
Adományozni tartós élelmiszereket lehet, az összegyűlt adományokat hetente viszik majd el a kedvezményezett családokhoz.
A program idei védnöke, Ft. Sajgó Balázs, a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója. A hivatalos megnyitót pénteken 17 órától tartják.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.