Idegenbeli kiszállás következik

15

Mind az FK Csíkszereda, mind a Székelyudvarhelyi FC harmadik ligás labdarúgócsapata idegenben kell helytálljon a 24. játéknapon. A pontok begyűjtése nagyon fontos lenne, ám annyi biztos, hogy a télies időjárás miatt nem lesz könnyű dolga senkinek.

Nehéz dolga lesz az FK-nak Galacon Fotó: Halmágyi Zsolt / Archív

Lapzártánkig nem érkezett hivatalos tájékoztatás sem a két megyei csapattól – FK Csíkszereda és Székelyudvarhely –, sem a Román Labdarúgó Szövetségtől, hogy elhalasztanák a harmadik liga soron következő játéknapját. Mindezt indokolná a télies időjárás, amely miatt nem biztos, hogy érdembeli, hasznos meccset tudnának játszani az érdekelt csapatok. S mindez íródik azért, mert jelen pillanatban nem úgy tűnik, hogy az országban lenne labdarúgásra alkalmas játéktér.
Pedig a játékban levő pontok nagyon fontosak mind az FK Csíkszeredának, mind a Székely­udvarhelyi FC-nek. Előbbiek ugyanis a Metalosport Galac, míg utóbbiak az Avântul Valea Mă­rului ellenfelei lesznek, ráadásul idegenben.
A csíki csapat miután elveszítette elsőségét a Szászhermányi AFC-vel szemben, többet nem szabad hibázzon. Ráadásul egy igencsak kellemetlen ellenfélhez látogatnak, Galacra, akik a legutóbbi játéknapon egy hajrában szerzett góllal pont nélkül távoztak Székelyudvarhelyről.
Az udvarhelyi csapat remek formában van, hiszen a legutóbbi három találkozója alkalmával kilenc pontot gyűjtött be, és ha a veszélyes zónát nem is kerülte el, de mint a legjobb 12. helyezett, jelenleg nincs kieső helyen. Ez a jég viszont nagyon vékony alattuk, így minden megszerzett pont úgy jön, mint egy falat kenyér.
A nehéz körülmények ellenére ezért is volna óriási szüksége mindkét csapatnak a pontokra, ha lesznek meccsek…
A forduló műsora: péntek: Bákói Aerostar – Atletico Vaslui (17), Bákói SC – Olimpia Rm. Sărat (17); szombat: Sporting Liești – Știința Miroslava (17), Barcarozsnyói Cetate – CSM Pașcani (17), Sportul Chișcani – Szászhermányi AFC (17), Galaci Metalosport – FK Csíkszereda (17), Avântul Valea Mărului – Székelyudvarhelyi FC (17). A CSM Roman szabadnapos lesz.

Három fronton küzdöttek
Mindhárom országos bajnokságban szereplő csíki csapat pályára lépett a hétközi fordulóban. Az Elit ligában szereplő FK alakulata hazai környezetben érvényesítette a papírformát a Nagyszebeni Interstar ellen és továbbra is őrzi negyedik helyét a tabellán.
Az országos bajnokságban pallérozódó U19-es és U17-es csapatok viszont nem jártak sikerrel. Az U19-esek a listavezető Marosvásárhelyi ASA vendégeként szenvedtek 3–0-és vereséget, így továbbra is másodikak és nem tudtak előzni, míg az U17-esek a második helyezett Medgyesi Gaz Metan vendégeként kellett fejet hajtsanak egy szoros meccsen.
A következő fordulóban (április 22., szombat) az U19-es és U17-es országos bajnokságban szereplő csíki együttesek a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatait látják vendégül, míg az U17-es Elit ligában szereplők vasárnap Zsilvásárhelyen, a Pandurii otthonában vendégszerepelnek.
Eredmények: Elit liga, U17, Nyugati-csoport, 21. forduló: FK Csíkszereda – Nagyszebeni Interstar 2–0 (0–0) /Barta Norbert és Bara Levente/; Országos bajnokság, U17, 8. csoport, 28. forduló: Medgyesi Gaz Metan – FK Csíkszereda 3–2 (3–0)
/Casiadi Soma és Fülöp Valentin/; Országos bajnokság, U19, 8. csoport, 28. forduló: Marosvásárhelyi ASA – FK Csíkszereda 4–1 (1–0) /Lakatos Miklós/.

[box type=”shadow” ]Elődöntőbe jutni

A hét közepén az FK Székelyudvarhely 3–1-es győzelmet aratott a teremlabdarúgó-bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén a címvédő Marosvásárhelyi City’US otthonában, így joggal várhatja jó helyzetből a párharc második meccsét. A két nyert mérkőzésig tartó párharcot a Jakab Zoltán által dirigált udvarhelyi alakulat vasárnap este 18 órától akár le is zárhatja, amennyiben behúzzák ezen összecsapást is. Mondhatni kötelező a győzelem az FK számára.
Továbbjutás esetén az udvarhelyiek ellenfele a Dévai Autobergamo lesz, akik a negyeddöntő első meccsén 5–0-ra verték a CSM Iași-t. A másik ágon sem született meglepetés: a Galac Sepsiszentgyörgyön (7–3), míg a Temesvár Călărași-on (6–0) győzött. Hétvégén így minden párharc eldőlhet.[/box]

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.