Interregionális csoportot hoznak létre

71

Műhelyfoglalkozást szerveztek október 11-én a Régiók Bizottsága (CoR) épületében Brüsszelben, a régiók és városok európai hete rendezvénysorozat részeként. A négynapos rendezvény az egyik legfontosabb esemény az EU regionális irányelvei mentén, amelyen régiós és városi közigazgatásban dolgozó tisztviselők, valamint szakértők, oktatók és kutatók oszthatják meg egymással a regionális és városfejlesztés területén kialakult bevált módszereiket és ismereteiket.

Székely ételeket, italokat kóstolhattak Brüsszelben. Határokon átnyúlva

Számos hazai, magyarországi és európai jó példa hangzott el a Hargita Megye Tanácsa főszervezésében létrejött work­shopon. Borboly Csaba, Har­gita Megye Tanácsának elnöke a Székely termék mozgalmat ismertette, és megfogalmazódott egy interregionális csoport létrehozása, amely a fenntartható uniós élelmiszerpolitika témája köré épül, különös hangsúlyt fektetve a hagyományos és helyi termékek előállításának fejlesztésére, a helyi kistermelők támogatására.
– Ki szeretném emelni, hogy a fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés céljából a Közös Agrárpolitika (KAP) mezőgazdasági támogatási rendszer jóval hangsúlyosabban kell támogassa a kistermelőket, ebben a tekintetben pedig szükség van a KAP eszközeinek reformjára – mutatott rá bevezető előadásában Borboly Csaba megyeitanács-elnök.
A workshop után a Székely termékeket meg is kóstolhatták a résztvevők, nagy sikernek örvendtek a házi készítmények, sajtok, ízletes kenyér, tepertő és zakuszka, valamint a szörpök és lekvárok.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.