Holnapig megérkezik, a héten kézbesítik a bevezető kézikönyvet

24

Közel 10 ezer ötödik osztályosoknak szánt tankönyv érkezett meg a Hargita Megyei Tanfelügyelőség raktárába, és a héten az intézmény elkezdi az ötödikes tananyag bevezető kézikönyvének is a szétosztását. Sipos István tanfelügyelő szerint a tanintézmények leg­később péntekig minden kiadványt megkapnak, amit az oktatási minisztérium biztosít az új tanévben.


Amint arról tegnap már beszámoltunk, az oktatási minisztérium min­den ötödik osztálynak és az érintett tanároknak biztosít egy, az új tanagyagot bevezető kézikönyvet azokból a tantárgyakból, amelyekből még nincs tankönyv. Ez a kiadvány 8 héten keresztül minden tantárgyból tanóránként egy oldalba sűrítve ad útmutatást az új kerettanterv szerinti tananyaghoz, a kézikönyv azonban csak román nyelven jelent meg, így a magyar ajkú diákok többsége valószínűleg nem sokat lapozza majd.
– A kiadványból osztályonként egy kézikönyv jut a tanároknak, azt gondolom, hogy leginkább nekik nyújt majd segítséget a könyv, hiszen román nyelvű. A minisztérium azt ígéri, hogy azt a 8 hetet követően, aminek a tananyagát tartalmazza a kiadvány, új tankönyvek jelennek meg – tette hozzá a tanfelügyelő.
A tanfelügyelő szerint a kézikönyveknek legkésőbb holnapig meg kell érkezniük a megyébe, hogy pénteken szétoszthassák őket a megyei általános iskolákban, hétfőn pedig a tanévnyitót követően megkapják a diákok.
Az ötödikes, kisebbségi oktatásban tanuló diákok magyar nyelv és irodalom, román nyelv és irodalom, illetve vallás tankönyve már megérkezett a tanfelügyelőség raktárába, ezeknek a szétosztása folyamatban van. Az idén megjelent testnevelés tankönyvből azonban kevés pedagógus rendelt.
– Mindössze egy tanintézményben rendeltek a diákoknak a román nyelven megjelent testnevelés tankönyvből, a többi általános iskolában elvétve egy-egy tankönyvet kértek a tanárok – részletezte Sipos István.
A tanfelügyelő adatai szerint az ötödik osztályokba összesen 9819 tankönyvet kell a tanfelügyelőségnek szétosztania a következő napokban, ezenfelül pedig a holnap megérkező kézikönyveket.

Pál Bíborka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.