Három gól nélküli döntetlen

58

Csak a horvátoknak sikerült meggyőző előnyre szert tenniük a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőinek első fordulójában. Svájc idegenben, a svédek otthon nyertek, három meccsen pedig gólt sem rúgtak a csapatok. Barátságos meccsen a románok nyertek, a magyarok pedig kikaptak.

Két hazai és egy vendéggyőzelem mellett három gól nélküli döntetlen született a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőinek első meccsein. Tegnap két találkozónak a visszavágóját is lejátszották, ma, holnap, szerdán és csütörtökön pedig a többi meccsre kerül sor.
Horvátország az egyedüli csapat, amely komoly előnyre tett szert az első meccsen, miután 4–1-re nyertek a görögök ellen hazai környezetben. Modric a 13. percben büntetőből szerzett vezetést, hat perccel később Kalinic kettőre növelte a horvát előnyt, az első félóra végén ugyan Papasztathopulosz szépített, ám három perccel később Perisic révén visszaállt a kétgólos horvát előny. A szünet után négy perccel Kramaric meglőtte a negyedik, és egyben az utolsó horvát gólt, ezt követően már csak helyzetekig jutottak a csapatok.
Svájc idegenben nyert Észak-Írország ellen, a találkozó egyetlen találatát Rodríguez az 58. percben büntetőből lőtte. A svéd–olasz meccs elég unalmasan indult, az olaszok ébredtek fel hamarább, igaz, csak ziccerig jutottak. A második félidő elején az olaszok támadólag léptek fel, de helyzeteik kimaradtak, ezt a svédek pedig kihasználták, és egy órányi játék után Johansson révén szerezték meg a vezetést. A találat ugyan megzavarta az olaszokat, ám újra csak helyzetekig jutottak, a visszavágón biztosan többet mutatnak majd, hiszen a svédek által mutatott foci nem biztos, hogy elég lesz a vébé-részvételhez. A dán–ír, a Honduras – Ausztrália és az Új-Zéland – Peru meccseken nem esett gól, így itt a visszavágókon dől el, ki jut ki az oroszországi vébére.
A magyar és a román válogatott barátságos meccset játszott, csütörtökön Magyarország egy eléggé kínos pofonba szaladt bele Luxemburgban, míg Románia Kolozsváron nyeri tudott a törökök ellen.
Eredmények: Európai pótselejtezők, odavágók: Horvátország – Görögország 4–1, Észak-Írország – Svájc 0–1 Svédország – Olaszország 1–0, Dánia–Írország 0–0. Interkontinentális pótselejtezők, odavágók: Honduras – Ausztrália 0–0, Új-Zéland – Peru 0–0.
Barátságos meccsek: Luxemburg – Magyarország 2–1, Románia – Törökország 2–0.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.