Három egyéni és egy csapatérem

58

Csapat és földharc egyéni U18-as országos cselgáncsdöntőt rendeztek a hétvégén Ploieºti-en, ahol a csíkszeredai sportolók is jelen voltak. A földharc egyéniben három érmet, míg a csapatversenyen a második helyet szerezte meg a fiúkból álló alakulat.

Az ezüstérmes csíki csapat

Elkezdődtek az országos csapat és földharc cselgáncsdöntők. A hétvégén a csíki sportolók az U18-as döntőn szerepeltek. Az egyéni földharc­küzdelmek során a Radvánszki testvérek nagyon közel voltak ahhoz, hogy a dobogó legmagasabb fokára álljanak, ám mind Ádám, mind Szilárd a fináléban vereséget szenvedett.
A két fiúsportoló mellett viszont egy lány is dobogóra állhatott, az ISK Szenttamást erősítő Bács Dóra. A három dobogós helyen kívül Ivácson Andrea, illetve Kajtár Endre az ötödik helyet szerezték meg.
A földharc mellett csapat országos döntőt is rendeztek, amelyen az ISK Csíkszereda fiú- és lánycsapata is rajthoz állt. A lányoknál nem volt meg a megfelelő létszám – hárommal kevesebben voltak – minden meccsüket mínusz háromról kezdték, így nem is volt csoda, hogy nem sikerült bravúrt véghezvinni és az utolsó helyen zártak. A fiúk viszont jól meneteltek és a Kolozsvári U mögött a második helyen végeztek.
A most következő hétvégén az U12-es, az U14-es, illetve az U16-os korosztály számára rendeznek Drobeta Turnu Severinben országos földharcdöntőt.
A sportolókat Czikó Levente (HJC), Dánél Szabolcs (ISK-Szenttamás), Dániel Albert (ISK), illetve Mezeai Rajmond (ISK Ditró–Remete) készítették fel.
Eredmények
Földharc: 2. hely: Radvánszki Ádám (55 kg, ISK), Radvánszki Szilárd (66 kg, ISK); 3. hely: Bács Dóra (+63 kg, ISK-Szenttamás); 5. hely: Ivácson Andrea (63 kg, ISK Ditró-Remete), Kajtár Endre (+81 kg, Csíkszeredai Hargita Judo Club).
Csapat: 1. Kolozsvári U, 2. ISK Csíkszereda, 3. Nagyváradi Liberty és CSM Pitești. A csíki csapat összetétele: 55 kg: Radvánszki Ádám; 60 kg: Mészáros Ferenc és Tamás András; 66 kg: Radvánszki Szilárd és Tankó Márk; 73 kg: Lajos Ákos; 81 kg: Benedek Levente; 90 kg: Kajtár Endre.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.