Hatodik lett az FK

68

A Dunaszerdahelyi AC (DAC) Akadémia által szervezett MOL Kukkonia-kupán lépett pályára az FK Csíkszereda U19-es csapata. A nemzetközi tornán a csíki alakulat a hatodik helyen zárt. Négy meccséből hármat elveszített és egyet nyert meg.

Nemzetközi tornán szerepelt az FK Csíkszereda U19-es csapata

Három nap alatt négy mérkőzésen volt érdekelt az FK Csíkszereda U19-es labdarúgócsapata, amely a Csallóközben rendezett MOL Kukkonia-kupában volt érdekelt. A tornát a Dunaszerdahelyi AC (DAC) Akadémia szervezte, és a meghívott csapatok között volt még a Bécsi Austria, a cseh Sigma Olomouc, a szlovák Pozsonyi Slovan, a horvát NK Osijek (Eszék), a Pécs, illetve a Videoton.
A csapatokat két négyes csoportba sorolták be, ahol a mérkőzések 2 x 35 percesek voltak 10 perces szünettel.
Az FK Csíkszereda a Péccsel, a Dunaszerdahellyel, illetve a Bécsi Austriával került azonos kvartettbe. A csoportmérkőzések során az FK nyitásként legyőzte a Pécset 2–1 arányban, majd előbb az osztrák, utána a házigazda alakulattól kaptak ki egyaránt 3–0 arányban. Az ötödik helyért rendezett helyosztó meccsen a csíkiak a Slovánnal kellett megküzdjenek, ám 6–1-es vereséget szenvedtek.
A tornát a cseh Olomouc nyerte, megelőzve a Bécsi Austriát, Eszéket és a rendező Dunaszerdahelyt.

Eredmények
A csoport: FK Csíkszereda – Pécsi MFC 2–1 /a csíki gólszerzők: Becze és Bara/, DAC – Austria 1–2, DAC – Pécs 3–0, FK Csíkszereda – Austria 0–3, DAC – Csíkszereda 3–0, Pécs – Austria 0–1. A csoport végeredménye: 1. Bécsi Austria 9 pont, 2. DAC 6, 3. FK Csíkszereda 3, 4. Pécs 0.
B csoport: Slovan – Videoton 3–0, Olomouc – Eszék 4–0, Slovan – Eszék 0–2, Olomouc – Videoton 6–2, Slovan – Olomouc 0–2, Eszék – Videoton 2–1.
A csoport végeredménye: 1. Sigma Olomouc 9 pont, 2. Eszék 6, 3. Pozsonyi Slovan 3, 4. Videoton 0
A helyosztók: A 7. helyért: Pécs – Videoton 0–4 (0–3); az 5. helyért: FK Csíkszereda – Pozsonyi Slovan 1–6 (0–4) /a csíki gólszerző: Bara/; a 3. helyért: DAC – Eszék 0–3 (0–1); a döntőben: Austria – Olomouc 0–4 (0–1).
A torna végeredménye: 1. SK Sigma Olomouc, 2. FK Bécsi Austria, 3. Eszéki NK, 4. Dunaszerdahelyi FC DAC, 5. ŠK Pozsonyi Slovan, 6. FK Csíkszereda, 7. Videoton FC, 8. Pécsi MFC.

Nyert az SZFC, kikapott az FK
Folytatták a felkészülési mérkőzések sorozatát a labdarúgó harmadik ligában érdekelt megyei csapatok. A Székelyudvarhelyi FC hazai pályán fogadta a Pest megyei I-ben szereplő Zsámbék alakulatát. A házigazda udvarhelyi csapat mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve 2–0-s győzelmet aratott. A 41. percben Czimbalmos Zalán, míg a 73. percben Kicsi Zoltán volt eredményes.
Az FK Csíkszereda a Szászhermányi AFC-vel mérte össze erejét Prázsmáron. A tavalyi idényben nem bírt egymással a két csapat a harmadik ligában, mindkétszer döntetlent játszottak. Ezúttal viszont a Brassó megyei alakulat akarata érvényesült, és az első félidőben Poverlovici, illetve Buga góljaival 2–0-ra vezettek már, majd a második 45 percben Rachisan is betalált, kialakítva a 3–0-s végeredményt.
A Székelyudvarhelyi FC következő felkészülési mérkőzését szombaton játssza Szászrégenben a helyi harmadik ligás Lendület ellenében, míg az FK Csíkszereda a tervek szerint már szerdán pályára lép a friss harmadik ligás Kézdivásárhelyi KSE ellen, idegenben.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.