Gyűjtés a medvetámadások áldozatai javára

1,6 millió lejt hagyott jóvá a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság számára Hargita Megye Tanácsa tegnapi rendkívüli ülésén. A testület elfogadta a Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő 134A jelzésű megyei út gázvezetékeinek védelmét szolgáló munkálatok műszaki dokumentációját, majd a megyeelnök felkérte a tanácsosokat, hogy adományozzanak a medvetámadások áldozatai javára.

Ülésezik a megyei testület. Szolidaritás Fotó: HMT Sajtószolgálat

Tegnapi rendkívüli ülésén 1,6 millió lejt hagyott jóvá a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság számára Hargita Megye Tanácsa. Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke elmondta: reméli, novemberben a kormány már jobb belátásra tér és utalni fogja a támogatásokat, amivel tartozik. Hangsúlyozta, a megyei tanács erején felül igyekszik támogatni a gyermekvédelmet.
Amint arról korábban beszámoltunk, szeptemberben 2,7 millió lejt utalt ki a kormány az intézménynek azt követően, hogy Borboly Csaba megyeelnök és Elekes Zoltán, a gyermekvédelmi igazgatóság vezetője Bukarestben kilincselt az illetékes hatóságoknál.
Napirenden szerepelt továbbá a Kissolymost Székelykeresztúrral összekötő 134A jelzésű megyei út gázvezetékeinek védelmét szolgáló munkálatok műszaki dokumentációjának elfogadása. A megyeelnök emlékeztette a testület tagjait, hogy bár kis értékű munkálatokról van szó, de egy nagy és fontos beruházás utolsó lépéséhez érkeztek.
Az ülés végén a megyeelnök felkérte tanácsos kollégáit, adakozzanak a medvetámadások áldozatainak megsegítésére nyitott számlára. A gyűjtéshez csatlakoztak a megyei tanács alkalmazottai is. Borboly Csaba hangsúlyozta, Bukarestből nem lehet számítani semmilyen támogatásra, az áldozatok némelyike pedig a kórházi ellátást vagy a kórházból való hazautazást sem tudja fedezni. Legtöbb esetben éppen a családfenntartó került kórházba, vagy az áldozat egyedülálló, mint az a szenttamási idős asszony, akit saját kertjében támadott meg a medve. Az állam pedig, akárcsak a gyermekvédelem esetében, nem kíván foglalkozni ezen problémával – jegyezte meg a megyeelnök.
Az adományokat a következő számlára lehet folyósítani: RO23 RZBR 0000 0600 1965 8387.

HN-információ