Győzött a VSK

Könnyed győzelmet aratott a férfikosárlabda 1. Liga 3. fordulójában a VSK Csíkszereda. Lászlófy Botond tanítványai az idény első hazai mérkőzésén a Nagybányai Olimpic csapata ellen arattak sikert.

Hazai pályán sikerrel mutatkozott be a VSK Csíkszeredaa szerző felvétele

Hazai pályán sikerrel mutatkozott be a VSK Csíkszeredaa szerző felvétele

Habár lehetett volna nagyobb is a két csapat közötti különbség, tizenegy pontos sikerrel mutatkozott be hazai közönsége előtt a férfikosárlabda 1. Liga harmadik fordulójában a VSK Csíkszereda. Lászlófy Botond tanítványai a Nagybányai Olimpic csapatát győzték le.
Az első negyedet zsinórban hét ponttal kezdte a VSK és folyamatosan vezetett, a második játékrészben viszont felzárkóztak a nagybányaiak, vezettek is egy kevés ideig, de a nagyszünetre már nyolc pont volt a VSK előnye. A pihenőt követően nagyobb iramra kapcsoltak a hazaiak, sorra szerezték a pontokat, míg az ellenfél öt percig képtelen volt áttörni a csíki védelmet. Ene vezérletével húsz fölé nőtt a csíkiak előnye, a negyed végén viszont szinte egész csapatát kicserélte Lászlófy Botond, így a vendégek csökkenteni tudták hátrányukat. Az utolsó játékrészben is meggyőző volt a VSK fölénye, az utolsó három percre viszont újra lecserélte a kezdő játékosait a csíki edző, ez pedig lehetőséget adott a vendégeknek, akik zsinórban ugyan szereztek tíz pontot, ám esélyük sem volt a győzelemre.
Eredmény: 1. Liga, 3. forduló: VSK Csíkszereda – Nagybányai Olimpic 70:59 (20:14, 17:15, 19:11, 14:19). A csíki pontszerzők: Ene 29, Vita 10, Héjas 10, Tóth 7, Olariu 6, Tarajos 6, Murgu 2.

Kopacz Gyula