Győzni akarnak a csíkiak a szezonzáró futamon

48

Az utolsó futamot szervezik ma és holnap az idei román rali­bajnokságban. A Szeben Ralira hetvenegy páros nevezett, közöttük a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta kettős. A csíkiak győzelemmel zárnák az idényt.

Új dizájnnal rajtra kész a Teslovan–Cseh páros versenygépe. Elpirult a TACsI EVO

Véget ér a hétvégén a román ralibajnokság, az utolsó futamot ma és holnap rendezik. A Szeben Ralira hetvenegy páros nevezett, közöttük a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős is. A csíkszeredai páros győzelemmel zárná az idényt.
Ma három szakaszt rendeznek, a verseny a szentjánoshegyi szelektívvel kezdődik, majd este a Szebenjuhartos gyorsaságit teljesíti a mezőny mindkét irányban. Holnap a Mihályfalva, Rovás, Oláhújfalu, Kürpöd és Szent­jánoshegy szelektíveket két-két alkalommal teljesíti a mezőny, a viadal a szuperszpeciállal, azaz a Szeben központjában kialakított pályán zárul.
– A szebenjuharosi szakaszokat leszámítva teljesen új az útvonalterv. A szervezők úgy döntöttek, hogy rövid gyorsasági szakaszokból állítják össze a szelektíveket, így jóformán bele sem tudsz rázódni a versenyzésbe, máris célban vagy. Ugyanakkor túl hosszú az összekötő részek össztávja, gyakorlatilag a közel ötszáz kilométerből alig 116 lesz gyorsasági – mondta a pályabejárások után tegnap Cseh Vaj Imre. A csíki navigátor szerint vigyázni kell a vadakra is, hiszen már a pályabejárások alatt több rókát gázoltak el a versenyzők.
– A mihályfalvi szakaszt leszámítva a többi szelektíven sok a kavics az aszfaltúton, főleg a kanyarokban van kihordás. A mihályfalvi szelektív viszont nagyon hepehupás, tehát nagyon kell figyelnünk – mondta Teslovan Adrian. A csíki pilóta hozzátette, kategóriájukban és géposztályukban már biztos számukra a bajnoki második hely, így nyugodtabban tudnak versenyezni, nincs nyomás rajtuk.
– Ennek ellenére győzelemmel szeretnénk lezárni az idei bajnoki idényt – tette hozzá Teslovan.
A Szeben Ralin a csíkszeredai páros mellett Hargita megyé­ből tizenegy pályabíró és két verseny­vezetőslgi tag is jelen lesz.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.