Gyergyószentmiklóson született a megye első babája

37

Hargita megyében 2017 első kisbabája egy maroshévízi családba született, Geoan Claudiu Davidot a Gyergyó­szentmiklósi Városi Kórházban segítették világra. Az előző évekhez viszonyítva azonban szokatlanul eseménytelenül telt el az óév utolsó és az új év első napja a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti osztályán, mivel egyik nap sem született kisbaba.

Csilip Márta és Kerekes Mária kisbabáikkal Fotó: Kovács Hont Imre

Kisfiú az év első szülöttje Hargita megyében és egyben Gyergyó­szent­miklós­on is. Geoan Claudiu David január elsején 16 óra 15 perckor látta meg a napvilágot, 3 kiló 95 dekával született és 54 centiméter hosszú. Mind a baba, mind a 37 éves édesanya egészségesek, jól érzik magukat, és hamarosan hazatérnek maroshévízi otthonukba, ahol már nagyon várja őket a kis David négyéves nővére.
A Székelyudvarhelyi Városi Kórházban Kamilla és Kristóf az év első kisbabái. A gyergyóditrói szülők kislánya, Csibi Kamilla január elsején 21 óra 30 perckor császármetszéssel jött világra, 3,65 kilogrammos súllyal. Tíz perccel később, 21 óra 40 perckor, kereken 4 kilóval született meg a székelyudvarhelyi kisfiú, Király Kristóf. A 2017-es év első babái és az édesanyák is jól vannak, egészségesek.
A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban az év első kisbabája Kerekes Mária, aki január másodikán 2 óra 25 perckor született 3,42 kilogrammal. A Gyimesbükkhöz tartozó Bálványospatakán élő Kerekes család harmadik gyermeke, aki a 32 éves édesanyja után kapta a nevét. A kismama elmondása szerint a terhessége utolsó hónapja nehezebben telt, de egyébként jól érezte magát végig. Mint mondta, első két gyermekét is Csíkszeredában szülte, mert a Hargita megyei kórház szolgáltatásaiban jobban megbízik, mint a Bákó megyeiekében, emellett nagy előny, hogy itt a személyzettel magyar nyelven is lehet kommunikálni. A csíkszeredai kórházban az idei második újszülött öt órával később, 7 óra 25 perckor született. A 27 éves Csilip Márta egy 3,44 kilogrammos egészséges kisfiúnak adott életet. A csíkszeredai anyuka a Bence nevet adta az újszülöttnek.
Csíkszeredában az idei első két szülést dr. Teleky Levente szülész-nőgyógyász főorvos vezette le – tudtuk meg Kiss Gyöngyi osztályvezető főnővértől, aki továbbá hozzátette, hogy évek óta nem volt arra példa, hogy sem december 31-én, sem pedig január 1-jén nem született gyermek a csíkszeredai szülészeten.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.