Güdücön ért véget az ob

65

A Gyergyószárhegy melletti pályán ért véget az elmúlt hétvégén a hazai országos motocross-bajnokság. Az utolsó fordulóban tíz Hargita megyei motoros állhatott dobogóra, közülük heten az első helyen zártak. Az országos pontvadászatot tizenkét kategóriában hirdették meg, ebből hatban Hargita megyei sportolóé lett a bajnoki cím.

A székelyudvarhelyi Balázs István idén minden futamot megnyert kategóriájában

Sikeres hétvégét zártak a Hargita megyei motorosok, az országos bajnokság utolsó fordulójában tízen állhattak dobogóra. A szombaton a Gyergyószárhegy melletti güdüci pályán tartott futamokon a tizenkét kategóriából hetet Hargita megyei sportoló nyert meg.
Az ifjúságiak II. 50 cm3-s géposztályában Benczédi Zoltán (KTM) a harmadik, testvére Tamás (KTM) a hatodik helyen zárt, az ifjúságiak III-as kategóriáját pedig Becze Csillag Vince (KTM) nyerte. A 65 cm3-s géposztályban Erőss Kund (KTM) a második lett, bátyja, Koppány (mindketten KTM) a 85 cm3-s géposztályban az első helyen zárt. Balázs Istvánt (Husqvarna) ezúttal sem tudta legyőzni senki az MX2-kategóriában, ahogyan a veterán I. kategóriában Fazakas Zoltánnak és a homokfutósok között Kovács Gergőnek (Yamaha) sem volt gond az első hely megszerzése. Az amatőrök MX1 kategóriájában Kovács Balázs az első, Fórika Krisztián (mindketten KTM) a negyedik helyen zárt, az MX2 géposztályban Okos Zsolt (Yamaha) győzött Antal Szilárd Mihály előtt.
A Hargita megyeiek egyébként remekül szerepeltek az országos bajnokságban, hiszen öten zártak végül dobogós helyen. Balázs István, Becze Csillag Vince, Erőss Koppány, Fazakas Zoltán, Okos Zsolt és Kovács Gergő országos bajnok lett, Antal Szilárd Mihály a második, míg Benczédi Zoltán a harmadik helyen zárta az idei pontvadászatot kategóriájában és géposztályában. Erőss Kund, Kovács Balázs (csak két-két fordulón – 4 futamon – vettek részt) és Benczédi Tamás az ötödik, Gerczuj Nándor a hatodik, Fórika Krisztián a kilencedik, Varga Zsolt (egy fordulón indult) pedig a tizedik helyen végzett a 2017-es hazai motocross országos bajnokságban.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.