Gálázott az FK

58

Nem borult a papírforma a teremlabdarúgó román bajnokság 10. játéknapján, hiszen mind a Csíkszeredai Imperial Wet, mind a Székelyudvarhelyi FK magabiztos győzelmet aratott. Előbbiek Sepsiszentgyörgyön, míg utóbbiak hazai pályán Resicabánya ellen győztek.

Szőcs László mesterhármast ért el Szentgyörgyön Fotó: Pál Zoltán / Archív

Egy olyan fordulót rendeztek a román teremlabdarúgó-bajnokságban, amelyben az volt a kérdés, hogy az újonc Csíkszeredai Imperial Wet, illetve a Székelyudvarhelyi FK mennyivel győzi le soros ellenfelét. A csíki csapat a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal vendége volt, míg az udvarhelyiek a fiatalokkal felálló Resicabányai Muncitorult fogadta.
A csíki csapat a győzelem szándékával utazott el Háromszékre, de a hazai csapat a második percben meglepte a vendégvédelmet, és megszerezte a vezetést. Alig egy percen belül jött viszont a válasz, miután egy kipattanót Szőcs László vágott be a kapuba. Egy kicsit csapkodó játék vette kezdetét, de még így is a csíki csapat uralta a meccset, hogy majd a félidő hajrájához közeledve Birtalan Barna értékesítsen egy remek ellentámadást. A második félidőre egygólos csíki előnnyel futottak ki a felek, amely hamar kétgólosra „dagadt”, miután Szőcs László duplázott. A félidő közepe viszont meghozta az áttörést. Egy hazai piroslapot követően a csíki csapat Aramă Ovidiu távoli löketével gólra váltotta az emberfórt. Sokáig nem maradt ennyi az állás, hiszen az i-re a pontot Szőcs László tette fel, miután a kapu torkából sikerült megszereznie csapata ötödik, míg önmaga harmadik találatát. A Csíkszeredai Imperial Wet megérdemelten gyűjtötte be a három pontot és, ha ideiglenesen is, de két helyet előrelépve már ötödik a tabellán.
Ugyanez volt a terv Székelyudvarhelyen is, ahová a harmatgyenge Resicabánya látogatott. Meglepetésre viszont ők szerezték meg a vezetést. Az örömük viszont csupán egy percig tartott, amikor beindult az udvarhelyi gépezet. Sorozatban lőtték a gólokat, és már a szünet előtt tíz volt a két csapat között. Nem volt kérdés, hogy ki fogja behúzni a meccset.
Eredmények: CSM Poli Iași – Dévai Autobergamo 0–3, Marosvásárhelyi City’US – Galaci United 1–10, Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal – Csíkszeredai Imperial Wet 1–5 (1–2) /a csíki gólszerzők: Szőcs László 3, Birtalan Barna és Aramă Ovidiu 1-1/, FK Székelyudvarhely – Resicabányai Muncitorul 23–2 (15–2). A Temesvári Informatica – Dunărea Călărași meccset kedden 18 órától rendezik.
A bajnokság állása: 1. Déva 26 pont, 2. Székelyudvarhely 26, 3. Galac 21, 4. Temesvár 20, 5. Csíkszereda 13, 6. Călărași 13, 7. Iași 11, 8. Resicabánya 6, 9. Sepsiszentgyörgy 0, 10. Marosvásárhely -1.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.