Fórumra is várják a termelőket

46

Huszadik alkalommal szervez­nek gazdanapi sokadalmat szom­­baton Gyer­gyó­alfaluban. A község lakóit változatos prog­ramok­kal várják, a gyer­gyó­széki gaz­dák számára pedig hasznos előadásokat is tartanak.

Gyergyóalfaluban mindig is a földművelés, a gazdálkodás biztosította a megélhetést az embereknek, éppen emiatt már kilencven éve gazdakör is alakult a faluban.
Bár annak ma már csak szimbolikus jelentősége van – helyét a szarvasmarhatartók egyesülete vette át –, azért okot ad az ünneplésre – mondta Gáll Szabolcs polgármester.
A gazdanapot idén új helyszínen, a Réteskertben tartják, Alfalu Borzont felőli kijáratánál. Jelen lesznek a helybéli kistermelők, bemutatják és eladásra kínálják termékeiket. Az érdeklődők munkagépeket is megtekinthetnek, a Gyergyói-medence gazdái legkorszerűbb gépeiket mutatják majd be. A községvezető szerint ennek üzenete is van: arra szeretné ösztönözni a gazdálkodókat, hogy a hatékonyabb munka érdekében merjenek fejleszteni, egymással szövetkezni, ugyanis ez biztosíthatja a jövőt számukra. A rendezvényen népzene és néptánc szórakoztatja majd az ünneplőket, de többek között lesz állatszemle, ló-erőpróba, kertészeti és kovácsmester-bemutató is.
A gazdanap alkalmával a Gyergyó Területi RMDSZ fórumra várja a gyergyói gazdákat: a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) munkatársai a 2017-es kifizetésekről tájékoztatnak, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője pedig javaslatokkal, fontos tudnivalókkal szolgál majd az érdeklődőknek.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.