Forradalmasították az ifjúságot

19

Egyfajta ünnepi ráhangolóként irodáját Pilvax kávéházzá rendezte át, és fiatalokat hívott versenyezni az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET). Hétfőn az általános iskolások, tegnap a középiskolások vetélkedtek nemcsak történelmi tudást, hanem kreativitást, kézügyességet is igénylő feladatokban, eredményt ma hirdetnek.

Vették a lapot a fiatalok. Számukra is van mondanivalója az ünnepnek Fotó: Csedő Attila

Megcsapta az UIET-eseket március 15-e szele, és háromnapos programot találtak ki a nemzeti ünnep alkalmából, első körben pedig irodájukat, a Szabad Európa Kávéházat ideiglenesen Pilvax-szá alakították át – mondta Fancsali János, az ifjúsági gyűjtőszervezet elnöke. Az „átlényegülés” a Művészeti Tanoda, és vezetője, Jakab Hunor segítségével zajlott, amelynek során igyekeztek megidézni, visszaadni a korhű stílust, kazettás falakat, korabeli bútorokat alkalmazva, miközben kicsit modern, XXI. századi színeket használva adtak sajátos légkört a II. Rákóczi Ferenc utcai helyiségnek.
Ebbe a térbe várták a versenyre feliratkozott, „forradalmi” feladatokra kész csapatokat. A múlt heti felhívásra négy általános iskolás és hét középiskolás csapat jelentkezett, azaz több mint félszáz fiatal. Hétfőn a kisebbek, kedden délután a nagyobbak álltak versenybe, akik a Gidó Csaba és Kápolnási Zsolt történelemtanárok irányításával összeállított interaktív próbákban mérhették össze felkészültségüket, de egyéb képességeiket is, hiszen például csákó készítése, de egy csapattag Petőfivé maszkírozása is szerepelt a kihívások között.
Fancsali János elnöktől megtudtuk, hogy külön-külön jutalmazzák az általános és középiskolás csapatokat, a díjak között van közös bowlingozás, Septimia-wellnessbérlet, Balu Park-belépő, illetve ingyenes részvételi lehetőség a torockói Double Rise fesztiválon. Részletekért érdemes követni a szervező, az UIET Facebook-oldalát.
Jó tudni, hogy az UIET Pilvax kávéházát bárki megtekintheti még ma is, egészen délután 5 óráig. A látogatóknak Kossuth kiflivel és egy finom kávéval kedveskednek, délutánonként Jakab Hunor vezetésével rajzolni is lehet, ezen a héten – természetesen – forradalmi hangulatban.

Asztalos Ágnes

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.