Forgalomkorlátozásra lehet számítani

34

Ma este hat órakor Sepsiszentgyörgyön a csapatbemutatóval, majd az azt követő prológgal kezdődik el a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye. Hargita megyét holnap délután éri el a mezőny. Időszakos forgalomkorlátozásokra és teljes útlezárásra is kell számítani.

Zöld út a kerékpároknak, átmenetileg piros az autóknak Fotó: László Róbert / Archív

A hivatalos csapatbemutatóval kezdődik el ma este Sepsiszentgyörgyön a 11. Székelyföld Kerékpáros Körversenye, egy órával később a kovásznai megyeszékhelyen lesz a prológ. A mezőny holnap éri el megyénket, pénteken és szombaton is itt zajlik majd a verseny. A viadal alatt több helyen időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani, szombaton pedig két helyszínen is teljes útlezárás lesz.
A ma esti csapatbemutató Sep­siszentgyörgyön, a Szabadság téren lesz, majd ezt követően a ko­vász­nai megyeszékhelyen kezdődik el a tényleges verseny a prológgal 19 órakor.
Holnap Kovásznán kezdődik el az első, „Kastély” szakasz 11 órakor, Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Baróton lesz az első három sprint, majd Vargyas után várhatóan 13.30 körül a 131-es megyei úton érik el a kerékpárosok Hargita megyét. A mezőny 14 óra tájékán éri el Oklándot, tíz perc után Homoródszentpálon, majd délután negyed háromkor Homoródszentmártonon haladnak át a kerékpárosok. Délután fél háromra várható a patakfalvi áthaladás, majd Felsőboldogfalvánál Szé­kelyudvarhelyre kanyarodik a mezőny, várhatóan 14.40 és 15 óra között pedig a Küküllő parti városban a Kossuth Lajos utcában lesz az érkezés. Székelyudvarhelyen a II. Rákóczi Ferencz és a Kossuth Lajos utcában a mezőnybefutó alatt teljes útlezárásra számíthatnak az autósok.
Pénteken a székelyudvarhelyi városháza előtt lesz 11 órakor a verseny második, „Királyetap” rajtja, a mezőny a Bethlen Gábor utcán keresztül hagyja el a várost és Fenyéd irányába mennek, ahol a 138-as megyei útra térnek rá és Gyergyószentmiklós felé kerekeznek. Zetelakát negyed 12-kor éri el a mezőny, negyed órával később a zetelaki víztározónál lesz az első részsprint, Gyergyólibánt 11.45-re érik el a kerekesek, majd a Libán-tetőre várhatóan még dél előtt felér a mezőny. Ezt követően a Gyergyói-medencében folytatják a versenyt a résztvevők, Gyergyóújfalut kevéssel 12 óra után éri el a mezőny, majd 12.15-kor várható Gyergyócsomafalván pár perccel, később pedig Gyer­gyóalfalun az áthaladás. Gyer­gyó­szentmiklós határát 12.20-kor lépik át a kerékpárosok, a Kos­suth Lajos utcában lesz a második részsprint, majd a Gábor Áron utcán keresztül délután fél egy után pár perccel hagyják el a kerékpárosok a várost. Gyergyótekerőpatakon újra Gyer­gyóújfalu felé tekernek a kerekesek 12.35 óra körül, majd újra megmásszák a Libán-tetőt várhatóan délután háromnegyed egykor, Zetelakán 13.35, Fenyéden pedig 13.47-kor halad át újra a mezőny. A kerékpárosok Fenyédtől Csíkszereda felé tekernek, nyolc perccel délután kettő előtt haladnak át Máréfalván, majd 14 órakor várható a Cekend-tetőn a hegymenés. Szentegyházán részsprint lesz délután negyed háromkor, a Tolvajos-tetőre várhatóan 15 perccel később ér fel a mezőny, ezt követi a megyeszékhelyre való ereszkedés. Csíkszeredába tíz perccel délután három előtt érnek be a kerékpárosok a Hargita utcán keresztül, majd a Nagyrét utcát érintve érik el a Temesvári sugárutat, végül a Szabadság téren lesz a napi befutó.
Szombaton a 3A szakasz során a Hármaskereszttől Har­gi­tafürdőig tekernek egyenként a kerékpárosok, 10 órakor indul az első versenyző, az utolsó kerékpáros várhatóan 12 óra körül rajtol majd el. A szakasz során teljes útlezárás lesz a 138A megyei úton.
Szombaton délután 17 órakor rajtolnak el a kerekesek Csíkszeredából, a Szabadság térről a Temesvári sugárút, a Nagyrét és Taploca utca érintésével hagyják el a megyeszékhelyet. Délután negyed hatkor halad át a mezőny Csíkrákoson, ahol a 124-es megyei úton Csíkszentmihályra, majd Csíkszépvízre tekernek, ezt követően 17.40-kor térnek vissza Csíkszeredába, ahol a Taploca, Nagyrét, Temesvári sugárút, Szabadság és Vár tér, Zöld Péter és Brassói út érintésével Alcsík felé mennek. Várhatóan 18 órakor érik el a kerekesek az Akó-kaput, Bánkfalvánál Mindszent felé fordulnak, majd Csíkszentléleken áthaladva térnek vissza a megyeszékhelyre a Szentlélek utcánál, ezt követően a Hunyadi, a Szék, a Márton Áron, a Decemberi Forradalom utca és a Temesvári sugárút érintésével érik el a Szabadság teret este fél hétkor. A mezőny 12 kört tesz meg a városban kialakított pályán, amelynek útvonala a következő: Szabadság tér, Temesvári sugárút, Vár tér, Szász Endre, Puskaporos utca, Testvériség sugárút, Hunyadi János, Szék, Márton Áron, Decemberi Forradalom utca, Temesvári sugárút. A verseny befutója este nyolc órára várható. A csíkszeredai körpályán zajló verseny során teljes útlezárás lesz 16 és 20.30 óra között. A cikkünkben jelzett időpontok változhatnak, ezek 44 kilométer/órás átlagsebességgel voltak számolva, ám amennyiben a kerékpárosok lassabban haladnak, úgy legtöbb félórás lehet az eltérés a fenti számításoktól.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.