Fogadalmi ünnepen Atyhában

37

Hívek népes serege vonult fel a temető feletti fogadalmi kápolnához Atyhában a vasárnap fél egykor kezdődő szabadtéri szentmisére. Az egyházközség ezúttal is megadta a módját, ünnepélyesen, kereszttel és zászlóval vonult.
Balázs Imre nyugalmazott plébános tartotta a szentbeszédet, amelyben arra kérte az atyhaiakat, hogy ne legyenek ünnepi, de vasárnapi keresztények sem, hanem a hétköznapokban éljenek a törvények szerint, s akkor mindig a Tábor-hegyén érezhetik magukat, olyan kegyelmi állapotban, amilyent a Jóisten szeretne minden teremtménye számára.

Körmenetfotó: Simó Márton

Jó volt érezni az összetartozást, a ragaszkodást az elhatározáshoz, amelyet elődeik tettek, akik a sorozatosan bekövetkező természeti katasztrófák és tűzvészek távoltartását kívánták elérni az ima és a közös fohász segítségével.
Amikor lefelé haladt a menet, a jelenlevők közül többen is mondták, hogy megnyugtatóan, jó ütemben zajlik a templomfelújítás, amely egy év múlva be is fejeződhet, s akkor több mint bizonyos, hogy 2018 jelentős évszám lesz majd az egyházközség életében. Talán már az új templomból fognak felvonulni, talán éppen egy esztendő múlva kerül majd sor az újjászentelésre. Egyre összetartóbb kis közösség ez, amelynek vallásos élete is megpezsdült az utóbbi hónapokban.

Simó Márton

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.