Feltöltötték a gázvezetéket

22

Tizenkét éves álom valósult meg tegnap Csíkkozmáson: az évekkel ezelőtt lefektetett gázvezetéket feltöltötték.

Ünnepélyes lánggyújtás. 12 éves álom vált valóra

Szántó László polgármester az ünnepélyes lánggyújtást megelőzően megköszönte a közreműködő felek segítségét és elmondta, hogy ettől kezdve alternatívájuk lesz a község lakóinak. A lángot Szántó László jelenlegi és Bodó Dávid korábbi polgármester gyújtotta meg. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Kozmás községet az újraindulás első jó példájának nevezte, hiszen mint mondta, a 90-es években sok településen megtörtént a vezetékek elhelyezése, ezek feltöltése pedig most prioritás kell hogy legyen.
– Azok a projektek a sikeresek, amelyek annak ellenére, hogy elakadnak, sikerül újrakezdeni és megvalósítani. Bízom benne, hogy Kozmás zászlóshajóként sok településnek jó példát mutat, hogy a bürokrácia útvesztőiben igenis lehet földgázrendszereket üzembe helyezni – tette hozzá a megyeelnök, aki Kolozsvári Tibor és Becze István megyei tanácsos jelenlé­tében szorgalmazta, hogy Hargita Megye Tanácsa a központi költségvetésből származó visszaosztásoknál nagyobb figyelmet szánjon e rendszerek feltöltésének támogatására.
Korodi Attila parlamenti képviselő elmondta, hogy mivel idén tavasszal teljesen szabaddá vált a gázszolgáltatás piaca, ezért figyelemmel követik a gázárak alakulását, és javasolta a lakosságnak a rácsatlakozást, akár alternatívaként, az új infrastruktúrára. Bodó Dávid volt polgármester és közbirtokossági elnök is örömét fejezte ki, hogy sikerült feltölteni a rendszert.
A gázláng eloltása után a HargitaGáz munkatársai a település első gázóráját is bekötötték a művelődési ház épületénél.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.