Felemás eredményeket értek el Magyarországon

62

Hat székelyföldi csapat portyázott az elmúlt napokban Ma­gyarországon, ahol korosztályos magyar bajnoki mérkőzéseket játszottak. Volt, ahol már alapszakasz-meccseket rendeztek, és volt, ahol egyelőre csak a kvalifikációs találkozók zárultak.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia egy évvel kisebbekből álló csapata remekül helytállt az U16-os magyar bajnokság első turnéján Fotó: horvát tamás / szja.ro

Az ISK Csíkszereda három, míg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, az ISK Lendület Gyergyószentmiklós, illetve a Felcsík SK egy-egy csapattal tartózkodott Magyarországon az elmúlt napokban. Az U18-as és az U16-os korosztályokban alapszakasz-meccseket rendeztek, míg az U14-es korosztályban kvalifikációs csoportmeccsek voltak terítéken. Az alábbiakban az elért eredményekről kérdeztük az edzőket.

U18-as korosztály
A Györgypál Tamás által felkészített ISK Csíkszereda remekelt első magyarországi túráján, és négy mérkőzéséből mindegyiket sikerült megnyerniük. A 13 csapatos pontvadászatban így jelenleg a második helyen állnak az egy meccsel többet letudó Ifj. Ocskay Gábor JA mögött.
– A csapat teljesítményével az eredmények tükrében is elégedett vagyok, annak ellenére, hogy nem volt egy összeszokott társaság, mivel négy gyergyói játékossal lett teljes a keretünk. Sajnos két sérültünk is lett a túra végére, ami viszont bosszantó – fogalmazott Györgypál Tamás.

U16-os korosztály
Ezen korosztályban az ISK Csíkszereda, illetve a Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2003-as – egy évvel kisebb – alakulatai vesznek részt. A két csapat ellentétes eredményeket ért el. A Gál Sándor vezényelte ISK öt meccséből egyet nyert meg, míg az Antal István dirigálta SZJA 2003 négyet nyert és egyet veszített a Vasas ellen. Előbbiek az alapszakasz A, míg utóbbiak a B csoportba kaptak besorolást.
– Nem volt a legsikeresebb kiszállásunk és ezt az eredmények is hűen tükrözik. És itt nemcsak az elért eredményekkel, hanem a mutatott játékkal sem vagyok elégedett. Sajnos ez egy vegyes csíkszeredai–gyergyószentmiklósi csapat, akikkel csak egy közös edzésünk volt. Ez pedig visszaköszönt, így pedig nagyon nehéz. Ebből a korosztályból is a húzójátékosok elmentek, továbbá volt egy pár sérült játékosunk, akiket nem sikerült pótolnunk. A következő kiszállásra remélem, jobban fel tudunk készülni – mondta el tapasztalatait Gál Sándor.
Az ISK-s edzővel ellenétben Antal István, a SZJA trénere, már sokkal elégedettebb volt a mutatott játékkal.
– A játéktendencia felfelé ívelt a túra során. Cseréről cserére, illetve meccsről meccsre fejlődtünk, és ez is volt a célunk. Sikerült ezt betartani. A fiúk ügyesek voltak, jól hajtottak minden meccsen, illetve jól össze is álltak. Természetesen még van tennivaló és ezeket igyekszünk a továbbiakban megoldani – értékelt Antal István.

U14-es korosztály
Ebben a korosztályban a kvalifikációs csoportok mérkőzéseit rendezték, ahol a tét a különböző csoportmeccsek alatt az volt, hogy ki kerül be az alapszakasz felső ágára. Három székelyföldi csapat küzdött meg ezért. Az A1-es csoportban az Elekes Levente irányított ISK Csíkszereda, míg az A2-esben a Molnár Szabolcs által vezényelt ISK Lendület Gyer­gyószentmiklós és a Geréb István vezette Felcsík SK volt érdekelt.
A három csapat közül a ISK Csíkszeredának – öt győzelem, egy vereség –, illetve az ISK Lendület Gyergyószentmiklósnak – négy győzelem és két vereség – sikerült a felsőágra kerülnie, míg a Felcsík SK-nak – egy győzelem, öt vereség – ez nem sikerült.
– Fárasztó túra után vagyunk, hiszen egymást követték a meccsek, ráadásul önerőből kellett megoldjuk a kiszállást. Az Ifj. Ocsaky Gábor JA kiemelkedett a csoportból, míg a többi alakulat egyenlő erőt képvisel, akikkel szemben ezúttal mi jöttünk ki jobban – mondta Elekes Levente.
Ugyancsak elégedettek voltak Gyergyószentmiklóson, hogy a célt sikerült elérniük, ám amint Molnár Szabolcs fogalmazott, van még tennivaló a csapat háza táján.
– Elégedett vagyok az elért eredményekkel, hiszen a célunkat elértük és bejutottunk a felsőházi alapszakaszba. Az egész sorozatot megilletődötten kezdtük és látottak alapján úgy gondolom, hogy a csapatom tud jobb teljesítményt is nyújtani. Egy picit olyan szezon eleji formát mutattunk. Össze kell szokjunk, és még sok munka van ezzel a gárdával – jegyezte meg Molnár Szabolcs.
A Felcsík SK – a tavalyi évvel ellentétben – lemaradt idén a felsőházról. Ez részben annak is köszönhető, hogy a húzóemberek korosztályt voltottak.
– Egy hónapja dolgozom ezzel a korosztállyal. Ezen csapat tavalyi húzóemberei korosztályt váltottak és kevesebben is maradtunk. És bár csak egy meccset sikerült megnyernünk, úgy érzem, hogy a játékosok kihozták magukból a maximumot. Mindenkinek egyenlő ellenfelei tudtunk lenni. Egy kis szerencsével akár el is érhettük volna a felsőházat, de sok minden úgy alakult, hogy ez most nem jött össze. Ez is volt a realitás. Hosszú távon talán ez így jobb is, hiszen a keret mélysége is kicsike, mindössze 17 sportoló van – fogalmazott Geréb István.

[box type=”shadow” ]Eredmények

U18: Gepárd – ISK Csíkszereda 0–5 (zöld asztalnál), KMH – ISK 0–17, UTE – ISK 2–10, Pesterzsébet – ISK 1–7.
U16: A csoport: Győr – ISK 8–3, Pesterzsébet – ISK 7–2, Fehérvár – ISK 9–1, Debrecen – ISK 7–3, Miskolc – ISK 2–4; B csoport: Dunaújváros – SZJA 4–5 8 (h. u.), Vasas – SZJA 8–3, Ferencváros – SZJA 1–3, Szeged – SZJA 0–16, KMH – SZJA 0–6.
U14: A1 csoport: UTE B – ISK 1–6, Fehérvár B – ISK 1–8, Fehérvár A – ISK 10–0, Szeged – ISK 3–11, KMH – ISK 2–6, Pesterzsébet – ISK 4–7; A2 csoport: Gepárd A – Felcsík 5–2, Győr – Gyergyószentmiklós 4–5 (h. u.), UTE – Gyergyó 5–0, Gepárd B – Felcsík 0–11, Gepárd A – Gyergyó 4–3 (h. u.), UTE – Felcsík 3–1, Dunaújváros – Gyergyó 3–4 (h. u.), Győr – Felcsík 3–0, Gepárd B – Gyergyó 1–20, Dunaújváros – Felcsík 3–2, Felcsík – Gyergyó 5–7.[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.