Felélesztenék a tábori hangulatot

46

Székely ruhában játszadozó gyermekek és jókedvű felnőttek látványa fogadta azokat az érdeklődőket, akik részt vettek a homoródfürdői hatos villa tegnapi újranyitásán. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, hiszen régóta várt pillanat volt ez a közösség életében.

Birtokba vehetik a fiatalok a villát a szép élményekért Fotó: Keresztes Bea

A jelenlevőket Sarkadi Zoltán, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársa köszöntötte. Elmondta, a villa újranyitásának célja a valamikori tábori hangulat felélesztése. Hozzátette, ez egy új út kezdete, amelyen tovább kell haladni.
Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke hangsúlyozta annak fontosságát, hogy elsősorban a fiataloknak szeretnének lehetőségeket biztosítani, valamint azt is, hogy turisztikai szempontból sem elhanyagolható a hatos villa. Kitért a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás további terveire és teendőire, amelynek elsődleges célja olyan projektek és programok megalkotása, amelyek fellendítik a turizmust. Jelenleg 11 település tagja a társulásnak. „A vonzerőt csak akkor tudjuk növelni, ha él a völgy” – zárta gondolatait.
Biró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke szerint Homoród tegnapig szégyenfoltja volt a környéknek. Ám a megnyitóval már nem csupán turistacsalogatóvá vált, hanem lehetőségeket is biztosít a fiataloknak. Szerinte fiatal korban nagyon fontosak azok a helyszínek, amelyekhez pozitív emlékek kapcsolódnak, hiszen azokat idősebb korban sem felejti el senki.
Benedek Zakariás parlamenti képviselő, a hasonló épületek feljavításának fontosságát hangsúlyozta, valamint azt is kiemelte, hogy a hasonló kezdeményezéseket támogatni fogja.
– A mérce fel van téve – fogalmazott Dávid Lajos, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Tárulás elnöke. Elmondta, a vállalkozókkal közösen együttműködve olyan terveket dolgozzanak ki, amelyek a lakosoknak is kedvezőek.
A megnyitó után Biró Barna Botond és Vadász Szatmári István, az Erdélyi Kárpát-Egyesület gyergyói szakosztályának vezetője aláírták a negyedik alkalommal megszervezett Erőss Zsolt teljesítménytúra együttműködési szerződését. Az avatóünnepség a diákok kulturális műsorával, illetve a villa megtekintésével ért véget.

Keresztes Bea

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.