Fafeldolgozó cégeknél gyakorlatoznak

50

Szakmai gyakorlatra érkeztek Gyergyószentmiklósra kiskunfélegyházi diákok. Az asztalosnak tanuló fiatalok gyergyói fafeldolgozó cégeknél tevékenykednek három hétig.

Gyergyói cégeknél gyakorlatoznak anyaországi diákok

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolájának és Kollégiumának 15 asztalos diákja érkezett Gyergyó­szent­miklósra, s kezdte el szakmai gyakorlatát hétfőn. Az iskola minden évben pályázik, és pozitív elbírálás esetén az Európai Tanács támogatásával gyakorlatot szervez külföldi diákjai számára.
A gyergyói lehetőség az Eras­mus+ programnak, valamint az iskola egyik gyergyó­szent­miklósi származású munkatársának, Ma­gya­ri Leventének köszönhető.
Magyari elmondta, az Arbor Vállalkozók Szövetségével kialakított kapcsolat áll a hátterében annak, hogy gyergyói fafeldolgozó cégeknél gyakorlatozhatnak a kiskunfélegyházi diákok. Az első nap a munkavédelmi felkészülés jegyében telt el, valamint a fogadó cégekkel ismerkedtek a diákok.
Bajkó Tibor, az Arbor elnöke köszöntötte a fiatalokat és ismertette röviden az együttműködés kereteit, felhívva a figyelmet a Gyergyói-medence turisztikai értékeire is. Madaras Gyöngyvér ügyvezető igazgató a fogadó cégekkel és a munkahelyekkel kapcsolatos tudnivalókat sorolta, majd remetei házicsoki-kóstolás után körbevezette a tanulókat a Tig-Rad System Kft. termelési egységein, és részletesen bemutatta az előállítási fázisokat, valamint a gépeket, műhelyeket.
Ezután minden diák megismerkedett saját „munkahelyével” és feladataival. Magyari Levente elmondása szerint mind az öt gyergyói cégnél kedvesen fogadták.
További – kulturális – programok szervezésében Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa vállalt partnerséget. A kiskunfélegyházi asztalos­tanulók október 8-ig dolgoznak Gyergyószentmiklóson.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.