Fülbemászó évadra hangolnak

Nívós lesz a repertoár, neves előadóművészeket csábítottak ismét Székelyudvarhelyre: ebben az évadban sem okoz csalódást a klasszikus zene kedvelőinek a Székelyföldi Filharmónia. A bérletárusítás augusztus 14-én, hétfőn kezdődik.

Nívós az új évad kínálata. Hétfőtől bérletet válthatunkFotó: Székelyföldi Filharmónia / Facebook

Híres előadók – többek között Vass András, Werner Gábor, Tiberiu Soare, Gábor Ferenc, Ertüngealp Alpaslan és Josef Suilen karmester, Bálint János fuvolaművész, Puja Andrea operaénekes, Pavel Nersessian zongoraművész – lesznek a Székelyföldi Filharmónia idei évadának a meghívott előadói. A felsorolás nem teljes, más, szó szerint fülbemászó szimfonikus, vonószenekari és vokálszimfonikus hangverseny, egyéni előadóestek és kamarazenei koncertek is sorakoznak a 2017–2018-as évad repertoárjában. Az estekre belépést biztosító bérletek árusítása jövő héten kezdődik – tájékoztatott Bodurian Ágota tanár, a kulturális intézmény sajtófelelőse.
Elmondta: az árakat a tavalyhoz viszonyítva ugyan 10-20 lejjel feljebb srófolták, de így is megfizethető és megéri az árát a minőségi szórakozásra feljogosító belépő. A diákok bérlete 40 lejbe kerül, a felnőtt bérlet ára 100 lej. Szakmabeliek, vidéki zenekedvelők és nyugdíjasok egyaránt 80 lejért válthatnak bérletet.
– A hivatalos évadnyitó hangverseny szeptember 24-én, vasárnap lesz. Az Őszi Zenei Kavalkád sem marad el. Október 26–29. között szervezzük, fellép a Budapest Fúvósötös, Alina Nauncef hegedűművésznő, Liliana Iacobescu zongoraművésznő, a záróakkordja pedig szimfonikus hangverseny lesz, amelyet Claudio Abbado volt asszisztense, Ertüngealp Alpaslan vezényel – sorolta a naptárban már biztosan bekarikázható időpontokat Bodurian.
A ClassJazzFeszt a múlt évadban – mivel a fenntartó önkormányzat nem támogatta – elmaradt, lefújták a Sárik Péter és Lujza Zan koncerteket. Az idei fesztivállal kapcsolatosan is vannak még kérdőjelek. A fesztivált jövő májusra tervezték, de ha nem lesz rá elegendő pénz, akkor elmarad – közölte a bizonytalant.
A Székelyföldi Filharmónia előadásaira feljogosító bérletek és jegyek a Művelődési Ház jegypénztáránál vásárolhatók meg jövő hétfőtől. A hűséges bérleteseket arra kérik, hogy amennyiben igényt tartanak eddigi helyükre, jelezzék augusztus 21-ig a pénztárban vagy a 0745–031452, illetve a 0741–070604-es telefonszámok valamelyikén, esetleg privát üzenetben a filharmónia Facebook-oldalán.

Lázár Emese