Fiatal vállalkozók lendületben az Őszi Vásáron

52

Partnerségre lépett a Hargita Business Center és a szé­kely­udvarhelyi Őszi Vásár szervezője. A felek hosszú távú megállapodást kötöttek, amelynek fő célja a vásár színvonalának erősítése, és a helyi gazdasági szereplők hangsúlyos képviselete. Megegyeztek abban is, hogy a hamarosan kezdődő üzleti konferencián az inkubátorház, valamint négy rezidens vállalkozás is bemutatkozik.

Külön-külön is erősek, de együtt még inkább. Partnerekké váltak Fotó: Udvarhelyszéki RMDSZ

Együttműködési megállapodás jött létre a székely­ud­­var­helyi vállalkozói in­ku­bá­torház, vagyis a Hargita Business Center és a Príma Press Kft. között – előbbi a helyi fiatal vállalkozók, induló cégek háza, utóbbi pedig a nemzetközi kiállítássá minősített Őszi Vásár elnevezésű rendezvénysorozat szervezője. Az Ud­varhelyszéki RMDSZ tájékoztatása szerint a keddi találkozón Szakács-Paál István, az inkubátorház igazgatója örömét fejezte ki, hogy a Príma Press Kft. felkérte őket az együttműködésre a térség talán legrangosabb gazdasági eseményének, az Őszi Vásár gazdasági konferenciájának szervezésében. Orosz Pál Levente, a vásár főszervezője az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy vélekedett, hogy a térség közismert gazdasági rendezvényét csakis összefogással lehet eredményessé tenni.
– Köszönettel tartozunk, amiért idén is együttműködhetünk mindazokkal, akik hasonlóképpen gondolkodnak: Székely­ud­varhely város vezetésével, a megyei tanáccsal, a fejlesztési ügynökséggel, az Udvarhelyi Kis- és Középvállalkozók Szövetségével, és örvendetes módon idéntől az inkubátorház vezetőségével is – fogalmazott a főszervező.
A találkozón jelen volt Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke is, aki lehetőségekkel teli dolognak tartja a partnerséget, és azt, hogy az inkubátorház a gazdasági élet szervező faktorává lépett elő.
Az már biztos, hogy az Őszi Vásár részeként zajló gazdasági konferencián maga az inkubátorház és négy „lakója” is bemutatkozik, sőt azt is eldöntötték a felek, hogy jövőben az eseményt a Hargita Business Centerben szervezik meg.
Az idei Őszi Vásár szeptember 28. és október 1. között zajlik a Városi Sportcsarnokban és annak környékén.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.