Félúton jár az APIA

69

Félúton jár a területalapú támogatásra jelölt parcellák helyszíni, illetve tele­detekciós ellenőrzésével Hargita megyében a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) – mondta el tegnap lapunk érdeklődésére Haschi András, az APIA Hargita megyei igazgatója.


A 2017-es ellenőrzési szelvény keretében a kifizetési ügynökség munkatársai a megyéből összesen 1777 gazda közel 20 ezer mezőgazdasági – szántó, kaszáló és legelő – parcelláját veszik szemügyre. Az ellenőrzésre jelölt parcellák magas száma, kiterjedtsége, valamint a szoros határidő miatt a terepmunkát immáron egyidejűleg 21 csoport végzi: az APIA Hargita megyei ellenőrei mellett a terepszemlébe és helyszíni mérésekbe az APIA ilfovi, ialomițai, brassói és Kovászna megyei munkatársai is csatlakoztak.
Petre Daea mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter a napokban több ízben is egyértelművé tette, hogy az idei területalapú támogatáselőlegek kifizetésének engedélyezése és folyósítása október 15-én kezdetét veszi, annak ellenére, hogy ez vasárnapra esik. A gazdák jelen állás szerint előlegként a 2017-es területalapú alaptámogatási összeg 70 százalékára számíthatnak. Ehhez viszont az APIA munkatársainak a kiválasztott parcellák ellenőrzési munkálatait legkésőbb október elsejéig le kell zárniuk. A minisztérium által szabott határidő az ellenőrzések jelenlegi üteme alapján tartható – jegyezte meg tegnap lapunknak Haschi András.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.