Felelősségre vonják a korábbi vezetőt

35

Felelősségre vonják a tulajdonosok a Monturist korábbi ügyvezetőjét – erről a legutóbbi közgyűlésen határoztak. Ugyanakkor szóbeli megállapodás született, hogy Budapest V. kerülete átadja tulajdonrészét Gyergyószentmiklós önkormányzatának.

A Gyilkostó üdülőtelep fejlesztése a cél

Sajtótájékoztatón számolt be a Gyilkostó üdülőtelepen te­vé­kenykedő Monturist Kft. közgyűléséről Nagy Zol­tán polgármester, valamint Rusu Ró­bert, a cég jelenlegi ügyvezetője. A városvezető azt mondta, a tulajdonosok megerősítették tisztségében a jelenlegi ügyvezetőt és felhatalmazták, hogy 2020 márciusáig lássa el a cég vezetésével járó feladatokat. Ezenkívül napirendre került az a szakértői véleményezés is, mely a Monturist korábbi számvitelének átvilágítása után született meg.
– A szakértői vélemény szerint bizonyos ügyekben megkérdőjelezhető a kifizetések jogossága, olyan költségekre derült fény, melyek nem voltak aktákkal lefedve, valamint jövedelemkiesést is megállapítottak, ami miatt kárt szenvedett a cég – mondta Nagy. A tulajdonosok feljogosították az ügyvezetőt, hogy indítson eljárást a hiányosságok kivizsgálása érdekében. – A cég tulajdonosa nem tehet mást, mint felelősségre vonja a korábbi ügyvezetőt az észlelt rendellenességek miatt – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, több százezer lejes az összeg, amiről szó van, például külföldi delegációk, ügyvédi költségek esetében találtak problémákat, melyek további vizsgálatra szorulnak.
Rusu Róbert ügyvezető azt mondta, korábban olyan személy is dolgozott a cégnél, akinek utazási költségeit elszámolták, miközben munkaszerződése fel volt függesztve.
– Ügyvédet fogadunk, feljelentést írunk, majd kivizsgálás kezdődik – ismertette a következő lépéseket az ügyvezető. Mint elmondta, egy másik igen fontos témáról is egyeztettek a tulajdonosok: Gyergyószentmiklós már évekkel ezelőtt jelezte, szeretné átvenni a többségi tulajdonos szerepét, ebbe – egyelőre szóban – Budapest V. kerületének önkormányzata is beleegyezett. – Az eredeti elképzelés szép volt, de a jogi eljárások, a közgyűlések hátráltatják a beruházásokat, az V. kerület le fog mondani részéről, előbb azonban felértékelésre van szükség, azt követően állapítják meg az összeget, amit a városnak ki kell fizetnie – mondta az ügyvezető. A tulajdonrész átadásának felté­teleiről még folynak a tárgyalások.
A Monturist egyébként jelenleg három alkalmazottal működik, feladata pedig, hogy rendet tartson az üdülőtelepen és a fejlesztés érdekében tevékenykedjen.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.