Elmaradt meglepetések

Másodjára már nem tudott meglepetést okozni az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában és nem tudta megtörni a Juventust. A másik ágon az AS Monaco lépett tovább az elődöntőbe.

Háromgólos hátrányból indult a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára az FC Barcelona, amely nem tudta megismételni a PSG elleni nyolcaddöntőben mutatott bravúrt. A Juventus nagyon okos játékkal megőrizte a Torinóban megszerzett előnyét és lépett tovább, megérdemelten, az elődöntőbe.
A másid ágon a Borussia Dort­mund sem tudott túllépni árnyékán az AS Monacóval szemben, és a hazai vereséget követően a „hercegségben” is kapituláltak. Az első mérkőzéseket május 2-3-án rendezik, míg a visszavágókat rá egy hétre. A döntő helyszíne Cardiff lesz, ahol június 3-án rendezik a találkozót.
A Juventus és a Monaco így csatlakozott a keddi két továbbjutóhoz, azaz a Real Madridhoz és az Atlético Madridhoz. Az elődöntő sorsolását ma rendezik.
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: AS Monaco – Borussia Dortmund 3–1 (2–0)
/Mbappé 3., Falcao 17., Germain 81., illetve Reus 48./ – továbbjutott a Monaco 6–3-as összesítéssel, kettős győzelemmel; FC Barcelona – Juventus 0–0 (0–0) – továbbjutott: a Juventus, 3–0-s összesítéssel.

HN-összeállítás