Elkészült az atyhai templom

128

A torony munkálatai az ipari alpinistáknak kedveztőtlen időjárás miatt akadoztak ugyan, de a kivitelező tartani tudta ígéretét, hogy a tél beállta előtt befejezi a tetőszerkezet kialakítását, a torony faszerkezetének újjáépítését és bádogozását, illetve a teljes fedést.

Nagyon reméli Adorján Imre plébános, hogy karácsonyra sikerül birtokba venni a templomot, s ott tarthatják majd a szentmiséket. Jelenleg a padlózatot alakítják ki, a fűtést és az elektromos hálózatot szerelik. Nincsenek ugyan még bútorok, sem kegytárgyak, de ideiglenesen át lehet telepíteni azokat a felszereléseket, amelyeket a ravatalozóban használnak, ahová a mostani körülmények között csak mintegy negyvenen férnek be. A szentmiséket a nyitott ajtón át, az előtérből hallgatják a hívek.
A tisztelendő elmondta, még most is érkeznek adományok, hiszen sok váratlan költség jelentkezik az építés folyamatában. Minden forrásra, jóakaratra szükség van, és szükség lesz a további hónapokban is – jegyezte meg.
A felszentelésre a jövő évi Mária-Magdolna búcsú alkalmával (július 22.) vagy a fogadalmi ünnepen (augusztus 6.) kerülhet sor.

Simó Márton

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.