Eljárás indulhat a volt igazgató ellen

61

A Hargita Megyei Művészeti Nép­iskolában a szeptemberi igaz­gatóváltás óta nem zárult le a régi és új intézményvezető között a hivatalos átadás-átvétel. Sándor Árpád új igazgató szerint az iskola tárgyi leltárában és hivatalos dokumentációjában is hiányosságok vannak, ezért az intézményt fenntartó megyei önkormányzat jogi eljárást indít a korábbi vezető ellen.

Még nem történt meg az átadás-átvétel. Kérdőjelek Fotó: László F. Csaba

Több mint egy hónapja várja Sándor Árpád, a Hargita Megyei Művészeti Népiskola újonnan kinevezett igazgatója, hogy elődjével, Péter Csabával lezárják a hivatalos átadás-átvételt.
– A kinevezésemet követő első munkanapon üres igazgatói iroda fogadott az iskolában. Az irattartók, a szekrény üres volt, nagyon sok hivatalos dokumentum hiányzik, többek között munkaszerződések, menetlevelek. Többször jeleztük a leköszönt igazgatónak, hivatalos felszólítást is küldtünk neki, hogy tisztázzuk a dolgokat, hozza vissza az iratokat és véglegesítsük az átadás-átvételt, de ez mindeddig nem történt meg. Ezért az intézményt fenntartó megyei önkormányzat jogi úton kívánja tisztázni a helyzetet – tudtuk meg Sándor Árpád igazgatótól.
A szeptemberben kinevezett igazgató szerint a leltárban is hiányosságokat fedeztek fel, az intézmény tulajdonában lévő hangszerek, számítógépek és laptopok hiányoznak, ezeknek a felbecsült értéke nagyjából 90 ezer lej.
– Legutóbb, amikor telefonon beszéltem a volt igazgatóval, azt mondta, hogy majd behozza, amit még nem adott le, mind a tárgyakat, mind a hivatalos iratokat. Nem várunk tovább – szögezte le Sándor Árpád.
Megkerestük Péter Csabát is, aki lapunknak azt mondta, hogy ő csak a személyes dolgait hozta el az irodából, ahhoz pedig, hogy az átadás-átvételi eljárást lebonyolítsa, több időre van szüksége.
– Tizenhét évet dolgoztam intézményvezetőként a népiskolában. Nem tudom, mert nem is lehet ennyi év munkáját egyik napról a másikra leltározni és átadni – állítja.
Sándor Árpád ősszel, a tanévkezdéssel egy időben vette át a Hargita Megyei Művészeti Népiskola vezetését, Péter Csabának pedig a hosszabbított határidő szerint legkésőbb október 16-ig kellett lezárnia az átadást. Mivel ez nem történt meg, a megyei önkormányzat jogi osztálya eljárást fog indítani ellene.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.